Akadálytalanul a természetben

Dél-Dunántúl, Somogy megye, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság 7625 Pécs, Tettye tér 9.

Elérhetőségek
Telefon: +36 72/517-200
Fax: +36 72/517-229
E-mail: wodtke@ddnp.kvvm.hu
Web: http://www.ddnp.hu/akadalytalanulatermeszetben

Túraajánlatok mozgássérült, hallássérült, vak és gyengénlátó turisták számára.

Információ

Csillagnéző túra hallássérült turisták számára a Zselicben
Izgalmas éjszakai túrára hívjuk kalandvágyó hallássérült társainkat a Zselic szívébe, hiszen a természet mindenki számára tartogat meglepetéseket és csodákat! A sötétedés előtti időszakban a lenyűgöző zselici tájjal, erdeinek mozgalmas életével, a fényszennyezéssel és csökkentésének lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők. Naplemente után tiszta, felhőtlen égbolt esetén a legismertebb csillagképek, csillagászati jelenségek megfigyelésére nyílik lehetőség csillagász szakember közreműködésével. A hagyományos túrákkal ellentétben, ahol a lámpákat nem használunk, az égbolt láthatósága szempontjából kevésbé zavaró halvány fénnyel megvilágítható az információk átadását segítő jeltolmácsok keze, így senki nem marad le a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre által elmondott érdekességekről.
Program időtartama: 3-4 óra
Túra hossza: 5-6 km
Helyszín: Zselici Tájvédelmi Körzet
Részvételi díj: 1000 Ft/fő, minimális díj: 20000 Ft
Hasznos: Kérjük, hogy a túrára jelnyelvi tolmáccsal, vagy jelnyelvet ismerő kísérővel érkezzenek! A résztvevők száma korlátozott, ezért minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges!
A program áprilistól októberig kérhető.

Csillagnéző túra mozgáskorlátozott turisták számára a Zselicben
Izgalmas éjszakai túrára hívjuk kalandvágyó mozgáskorlátozott társainkat a Zselic szívébe. A természet mindenkié, miért is hagynák ki az alkalmat, amikor Európa első Csillagoségbolt-parkjában gyönyörködhetnek az éjszakai égbolt látványában? Könnyű, az igényekhez igazodó, akár kerekes székkel is járható terepen, néhány kilométeres túra során a naplemente előtti időszakban a résztvevők számos érdekességet tudhatnak meg a lenyűgöző zselici erdő életéről, az éjszaka élővilágáról, majd sötétedés után tiszta, felhőtlen égbolt esetén a legismertebb csillagképek, csillagászati jelenségek megfigyelésére nyílik lehetőség csillagász szakember segítségével.
Program időtartama: 2-3 óra
Túra hossza: 3-4 km
Helyszín: Zselici Tájvédelmi Körzet
Részvételi díj: 1000 Ft/fő, minimális díj: 20000 Ft
Hasznos: Kérjük, hogy a túrára kísérővel érkezzenek! Mivel a túra résztvevőinek száma korlátozott, ezért minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges! Az időjárási körülmények előre nem tervezhető alakulása miatt a meghirdetett időpontokban változások lehetségesek, annak érdekében, hogy az útvonal akár kerekes székkel való járhatósága biztosítva legyen.
A program májustól szeptemberig kérhető.

Egyenlő eséllyel a zselici éjszakában– csillagtúra vak és gyengénlátó turisták számára
Izgalmas éjszakai túrára hívjuk kalandvágyó vak és gyengénlátó társainkat a Zselic szívébe. A túra során a naplemente előtti időszakban a résztvevők megismerhetik a zselici erdő lenyűgözően mozgalmas, ízes, hangos, illatos és kézzel fogható oldalát. Számos érdekes információt tudhatnak meg a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrétől az éjszakai erdő életéről, a fényszennyezésről és annak élőlényekre gyakorolt hatásairól is. Naplemente után csillagász szakember és tapintható makettek segítségével a legfontosabb csillagképek, csillagászati jelenségek megismerésére nyílik lehetőség.
Program időtartama: 3-4 óra
Túra hossza: 5 km
Helyszín: Zselici Tájvédelmi Körzet
Részvételi díj: 1000 Ft/fő, minimális díj: 20000 Ft
Hasznos: Kérjük, hogy a túrára kísérővel érkezzenek! Mivel a túra résztvevőinek száma korlátozott, ezért minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges!
A program áprilistól szeptemberig kérhető.

Érzékek próbája a Fekete Harkály Tanösvényen
Ezúttal vak és gyengénlátó társainkat hívjuk izgalmas kalandra a Fekete Harkály Tanösvényre, hiszen a zselici erdő mindenki számára tartogat meglepetéseket és csodákat, bizony, a segítséggel élők számára is! A varázslatos hangulatú túra során a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrétől számos érdekességet tudhatnak meg a résztvevők a zselici erdők zsongó tavaszi életéről, megismerhetik annak kézzel fogható, ízes, illatos, harsogó madárdallal és patakcsobogással teli oldalát is.
Program időtartama: 3-4 óra
Túra hossza: 5 km
Helyszín: Kaposvár-Töröcske déli vége
Részvételi díj: 20 főig: 12000 Ft/csoport; 20 fő felett: 600 Ft/fő
Hasznos: Kérjük, hogy a túrára kísérővel érkezzenek! Mivel a túra résztvevőinek száma korlátozott, ezért minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges!
A program márciustól szeptemberig kérhető.

Kapcsolódó szállások

Hotel Kardosfa*** Ökoturisztikai és Konferenciaközpont

Dél-Dunántúl, Somogy megye megye, Zselickisfalud

Részletek