Desedai Arborétum

Dél-Dunántúl, Somogy megye, Desedai Arborétum

Elérhetőségek
Telefon: +3682/505-174
Fax: +3682/529-731
E-mail: info@sefag.hu
Web: http://www.sefag.hu/kozjolet/parkerdok-arboretumok

GPS: 46.441833, 17.789931

A Deseda tó félszigetén várja látogatóit az arborétum, hogy bemutassa nekünk a növényvilág csodáit és a csodálatos növényvilágot.

Információ

Az arborétumok feladata, hogy ritka, hazai és más országokban őshonos fa- és cserjefajokat, esetleg virágokat mutasson be a nagyközönségnek. A Desedai Arborétum Kaposvártól északra, a 67-es út mellett egy félszigeten található. Nevét a Deseda patakról kapta, melynek felduzzasztásával keletkezett Magyarország leghosszabb mesterséges tava, melynek egyik, 28,6 hektáros (57 futballpálya) területű félszigetén „született meg” az arborétum.
Az 1978-ban elültetett növényanyag napjainkra érte el azt a méretet, amikor már nem csak a szakemberek, hanem az idelátogató, természeti szépségek és a növényvilág iránt érdeklődők is gyönyörködhetnek benne.
A tó által körülölelt félszigeten 73 lombos és 38 örökzöld fajt, illetve ezek számos kertészeti változatát ismerheti meg a látogató.
Az arborétum pihenőhelyeiről jól megfigyelhető a tó madárvilága is. Ezek többségét a vadkacsák jelentik, de a hattyú, nyárilúd és a kis nádlakó énekesek jól megfigyelhetők. A tó környéki erdőkben tanösvények, tájékoztató táblák, valamint egy fedett foglalkoztató is található.
Az arborétum területén fa játékok, asztal-pad garnitúrák szolgálják a kikapcsolódást, illetve információs táblák segítik a fafajokkal való ismerkedést.

Díjmentesen látogatható, nyitott arborétum.
Csoportos vezetést vagy szakszerű bemutatást a SEFAG Zrt Kaposvári Erdészetétől lehet kérni.

Megtekintés Google Térképen
GPS: 46.441833, 17.789931

Kapcsolódó szállások

Hotel Kardosfa*** Ökoturisztikai és Konferenciaközpont

Dél-Dunántúl, Somogy megye megye, Zselickisfalud

Részletek

Vörösalma Vadászház

Dél-Dunántúl, Somogy megye megye, Kaposgyarmat

Részletek