Élménybirtok-Bikal

Dél-Dunántúl, Baranya megye, 7346 Bikal, Rákóczi u. 22.

Elérhetőségek
Telefon:
E-mail: info@puchner.hu
Web: http://www.elmenybirtok.hu

GPS: 46.332915, 18.284533

 

Az egész évben látogatható Élménybirtok Magyarország első tematikus élményparkja.

Információ

Az Élménybirtokot autóval Lengyel-Annafürdőről a Völgységre jellemző, kanyargós, hangulatos, de kissé kátyus uton lehet megközelíteni, Szárász és Egyházaskozár falvak érintésével. Kalandra vágyóknak javasoljuk, hogy Annafürdőn béreljenek kerékpárokat és egy gyümölcsösök, erdők, szántók között vezető földesuton csak 8 km az Élménybirtok.

Az egész évben látogatható Élménybirtok Magyarország első tematikus élményparkja. Egyedülálló módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot: mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok, gyakorlott madarászok közreműködésével. 

Az Élménybirtok főbejáratán történő átkelés egyfajta átszellemülés is, felkészülés a századokon átívelő időutazásra, mely a középkori faluban veszi kezdetét. A falu a tapasztalás örömén túl számos kézműves foglalkozást, érdekes időtöltési lehetőséget is tartogat a látogatók számára:

Az Élménybirtok fallal körbevett, a látogatókat 4 robusztus kapun keresztül utcáira engedő óvárosa különleges hely, ahol valósággal megelevenedik a történelem, melynek itt tartózkodása során a vendég is részese lehet. Az autentikus épületek között kanyargó utcák élmények sorát rejtik: egymást érik a középkori iparosok műhelyei; a fogadó ínycsiklandó ételekkel várja vendégeit; az Apródképző pedig a korabeli lovagi és persze apródi életbe enged betekintést, miközben az érdeklődő akár maga is középkori harcossá válhat egy kis időre.

Az Élménybirtok városon kívüli része a tettek mezeje. A hatalmas főtér, a lovagi küzdőtér és a lovas istálló mind olyan hely, ahol fiatal és idősebb egyaránt rácsodálkozhat a középkor küzdelmes, ugyanakkor rendkívül kalandos oldalára, s ezzel együtt testközelből ismerheti meg a korabeli katonák életének meghatározó momentumait.

 
 
 

Megtekintés Google Térképen
GPS: 46.332915, 18.284533

Kapcsolódó szállások

Turisztikai és Természetismereti Központ

Dél-Dunántúl, Tolna megye megye, Lengyel

Részletek

Annafürdői vendégház

Dél-Dunántúl, Tolna megye megye, Lengyel

Részletek

Szentkúti kunyhó-Ökoház

Dél-Dunántúl, Tolna megye megye, Mucsi

Részletek