Erdők Háza Látogatóközpont

Dél-Dunántúl, Somogy megye, Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 21.

Elérhetőségek
Telefon: 82/505-176
E-mail: info@somogyierdokhaza.hu
Web: http://www.somogyierdokhaza.hu

GPS: 46.358815, 17.795534

 

Erdő a városban - interaktív látogatóközpont kicsiknek és nagyoknak

Információ

A SEFAG Zrt. számos közjóléti létesítményével évek óta szolgálja a természet iránt érdeklődők igényeit. Az erdőterületek közcélú fejlesztéseivel az a célunk, hogy kicsik és nagyok megismerjék természeti környezetüket, és az erdőben „kötelező” környezettudatos viselkedést. A kaposvári székhelyű Erdők Háza Látogatóközpont kialakításával közelebb hozzuk „az erdőt a városba”. Ennek előnye, hogy az óvodákhoz, iskolákhoz közeli belvárosi „erdei iskolában”, a gyerekek élményekkel szerezhetnek ismereteket az erdő életközösségéről.

A mai kihívásoknak megfelelő interaktív elemekkel kialakított látogatóközpont fő célcsoportjai az óvodás- és iskoláskorú gyermekek. Emellett természetesen családokat, civil-, turisztikai-, szakmai szervezetek tagjait, természetkedvelő látogatókat is várunk a város szívében kialakított „erdei” bemutatóhelyünkön.

 

A közel 450 négyzetméter alapterületű, kétszintes látogatóközpont kiállítótermeiben interaktív játékelemekkel, információs tablókkal, élményszobákkal várjuk látogatóinkat, mely során megismerkedhetnek a SEFAG Zrt. értékteremtő tevékenységével, ökoturisztikai célpontjaival, erdei szálláshelyeivel, az erdész- és vadász hivatás feladataival, az erdő növényeivel és állataival.  A foglalkoztató teremben az óvodás-, iskolás csoportok interaktív kirakó- és társas játékokkal, digitális tananyagok, filmek megtekintésére alkalmas tabletek segítségével sajátíthatják el a természetismereti tantárgyakat. Az élményeket adó filmek vetítéséhez, vetítettképes előadásokhoz vászon, projektor biztosított.

Nyitvatartásunkról, programjainkról és azokra történő jelentkezés lehetőségeiről tájékozódhatnak a honlapunkon.

Megtekintés Google Térképen
GPS: 46.358815, 17.795534

Kapcsolódó szállások

Hotel Kardosfa*** Ökoturisztikai és Konferenciaközpont

Dél-Dunántúl, Somogy megye megye, Zselickisfalud

Részletek

Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola

Dél-Dunántúl, Somogy megye megye, Rinyabesenyő

Részletek