Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.

Dél-Dunántúl, Tolna megye, 7090 Tamási, Szabadság utca 27.

Elérhetőségek
Telefon: +36/74/573-943
Fax: +36/74/473-985
E-mail: titkarsag@gyulajzrt.hu
Web: http://www.gyulajzrt.hu

GPS: 46.631706, 18.282139

 

Vadregényes tájak, elfelejtett falvak, burjánzó természet, elegyes lomberdők és szarvas rudlik hazája.

Információ

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Tolna megye állami erdeit kezeli, a paksi Duna-ártértől kezdve, a Tengelici-homokvidéken át a Tolnai-dombság déli részéig. Máig őrzi herceg Eszterházy és gróf Apponyi uradalmak erdő- és vadgazdálkodási örökségét, a vadban gazdag elegyes lomberdőket, meredek löszfalakkal, mesebeli tisztásokkal, hangulatos falvakkal tarkítva.

A társaság közel 24 ezer hektár erdőterületet kezel, melyben tartamos és fenntartható erdőgazdálkodás folyik. Európa hírű vadgazdálkodása számos világrekord trófeával, színvonalas kiszolgálással büszkélkedik, továbbá hazai ízeket és kitűnő borokat felsorakoztató vendéglátással. Közcélú fejlesztései eredményeként turistaútvonalak, vendégházak, erdei pihenőtavak, horgásztanyák, parkerdők, vadasparkok, továbbá környezeti neveléssel foglalkozó erdei iskola és ökoház áll rendelkezésre az idelátogató turisták, családok vagy csoportok részére. Gazdálkodásunk több száz családnak, vállalkozásnak biztosít munkát és lakossági tüzifa ellátást a megyében. Részt veszünk a környező vidék kulturális életében, fesztiválok, nyitott napok szervezésével is. Célunk a vidék megélhetésének javítása, a munkahelyek megőrzése.

Három erdészete a Tolna megyei erdőket Pincehely, Hőgyész és a társaság Központját is jelentő Tamási település környezetét fedi le. A Tengelici-homokvidék árvalányhajas gyepeitől, égeres lápréteken, pusztai tölgyeseken és löszdombokon meghúzódó száraz, cseres-tölgyes állományokon és ezüsthársas illatos erdőkön keresztül, a bükk és kőris elegyes szurdok erdőkig szinte minden természetes társulás megtalálható a vidéken. Jelentős az idegen honos akác is a tájon, melynek értéke messze túl mutat egyéb tulajdonságain. Gyümölcsösök, szőlők oszlopai, kültéri bútorok, építmények időjárás álló faanyaga elképzelhetetlen lenne akác nélkül. A táj folyékony aranya az akácméz, a kistermelőknél számos helyen megkóstolható. A piros turistaútvonalat követve északról-dél felé haladva mindezt pár nap alatt is végig járhatjuk, elhagyatott szőlődűlők, elcserjésedett legelők között, igazi vadregényes tájon át. Útközben sváb és székely hagyományokkal is büszkélkedő hangulatos falvak, kisebb várak, hűs boros pincék és termálfürdők várják a vendégeket. Minden nagyobb erdőtömbben a gyalogos, vagy gépjárművel érkező vándornak vendégházaink kínálnak szálláshelyet és kitűnő ellátást. Szakavatott túravezetőink állnak rendelkezésre parkerdeink, vadasparkjaink felfedezésére, de turistatérképet is biztosítunk az egyéni felfedezők számára. Kérjen bővebb információt és igény esetén mi megszervezzük utazásának minden mozzanatát, hogy Ön jól érezze magát ITTHON!

Bővebben: www.gyulajzrt.hu/turizmus

   

Szállások

Turisztikai és Természetismereti Központ

Dél-Dunántúl, Tolna megye
Lengyel, Annafürdő külterület 176.

Fedezze fel a Tolnai-hegyhát vadregényes erdeit! Ökoturizmus, szálláslehetőség, erdei iskola, tábor és rendezvényhelyszín az ERDŐBEN!

Részletek

Annafürdői vendégház

Dél-Dunántúl, Tolna megye
Lengyel, Annafürdő külterület 176.

Pihenjen a Tolnai-hegyhát csodálatos, vadregényes erdejében, a gróf Apponyiak kedvelt üdülőhelyén!

Részletek

Szentkúti kunyhó-Ökoház

Dél-Dunántúl, Tolna megye
Mucsi külterület

Ökoház a természet lágy ölén!

Részletek

Csibráki Vadászház

Dél-Dunántúl, Tolna megye
Csibrák külterület

A vendégház 7 db 2 ágyas szobával, WL internet eléréssel rendelkezik.

Részletek

Szálláspusztai Vadászház

Dél-Dunántúl, Tolna megye
Hőgyész külterület

Festői környezetben nyugalmat, csendet kedvelők számára ideális vadászház.

Részletek

Bikács-Kistápéi Vadászház

Dél-Dunántúl, Tolna megye
Bikács, Kistápé külterület

A Kistápéi vadászház Bikács közelében várja Vendégeit.

Részletek

Kisszékelyi Vadászház

Dél-Dunántúl, Tolna megye
Kisszékely külterület

A festő szépségű Kisszékely település szomszédságában helyezkedik el.

Részletek

Óbiródi Horgásztanya I.

Dél-Dunántúl, Tolna megye
Tamási külterület

Tisztelt vendégeink 2020.-as évre nincs szabad helyünk.

Részletek

Óbíródi Horgásztanya II.

Dél-Dunántúl, Tolna megye
Tamási külterület

Tisztelt vendégeink 2020.-as évre minden időpontunk elfogyott.

Részletek

Óbiródi Vadászház II.

Dél-Dunántúl, Tolna megye
Tamási külterület

Az Óbiródi vadászház melletti kísérőszállás szaunával is felszerelt.

Részletek

Óbiródi Vadászház I.

Dél-Dunántúl, Tolna megye
Tamási külterület

Bemutatkozik Óbiródi Vadászházunk a világhíres gyulaji dámrezervátum háborítatlan mélyén.

Részletek

Kisdádi Horgásztanya

Dél-Dunántúl, Tolna megye
Tamási külterület

Részletek

Gyulaj: a vadászok paradicsoma

Tolna megye vadregényes erdei megdobogtatják a vadászok szívét!

Nem sok vadgazdálkodó található Magyarországon, akinek vadászterületéről olyan kimagasló minőségű trófeák kerülnek ki, hogy azok a hivatalos hazai ranglistákon az előkelő, első tíz helyezett közé kerülhetnek. Még kevesebb az olyan vadgazdálkodó, aki azzal büszkélkedhet, hogy mindezt több nagy vad faj esetében is sikerült elérnie. Büszkék vagyunk arra, hogy a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. ezek közé tartozhat. Világ- és országos ranglistás dámtrófeáink mellé az utóbbi években felsorakoztak kapitális vadkan trófeáink is. A Zrt. hírnevét méltán alapozta az meg, hogy a gyulaji vadászterületünk már öt rekorder dámtrófeát adott a világnak. 

 

A Gyulaj Zrt. vadgazdálkodási kezelésében lévő több, mint 29.000 hektár vadászterület kiváló élőhelyet biztosít Magyarország szinte összes nagyvad fajának. Kezelt vadászterületeink négy vadgazdálkodási egységbe sorolhatóak (Tamási, Hőgyészi, Németkéri, Pincehelyi egység). Az állami erdészeti részvénytársaságok közül a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt- nél a legnagyobb a vadászat jelentősége. A vadásztatásból és a vadhús értékesítéséből származó árbevétel ~30-35 %-a az éves árbevételnek.

 

Mindegyik területünk egyedi és egyben kitűnő sajátosságokkal bír vadászati szempontból. Mi lenne jobb bizonyíték erre, mint a gyulaji dámot fogalommá tévő számos világrekorder dámtrófea, az évenként terítékre hozott nagy mennyiségű és kiváló agyarú vadkan, valamint a tekintélyes tömeggel bíró kapitális gímtrófeák.

 

Minderre pecsétként nyomja rá bélyegét az évek, évtizedek óta visszajáró bel- és külföldi vadászvendégeink megelégedettsége.

Minden kényelmi igényt kielégítő vadászházaink és horgásztanyáinkat folyamatosan a legmagasabb igényekhez igazítottuk, elérve megszálló vendégeink visszavágyását vadászterületeinkre, festői környezetű horgásztavainkra.
 
Bővebb információ: http://www.gyulajzrt.hu/vadaszat
 
 

Programlehetőségek

Megtekintés Google Térképen
GPS: 46.631706, 18.282139

rendezvények