Katalinpusztai Kirándulóközpont

Észak-Magyarország, Nógrád megye, 2640 Szendehely-Katalinpuszta

Elérhetőségek
Telefon: +36-20/451-9053
E-mail: hangyadani@ipolyerdo.hu
Web: http://www.erdeikirandulasok.hu/katalinpuszta-kirandulokozpontlinpuszta_kirandulokozpont

GPS: 47.850551, 19.105974

 

Erdei iskolai szállás, foglalkozások, vadaspark, túrázási lehetőségek Szendehely-Katalinpusztán.

Információ

Fél- vagy egynapos erdei kirándulás, erdei iskolai program vagy nyári tábor érdekli? Szeretettel várjuk a Börzsöny és a Cserhát kapujában, ahol Erdei iskolai szállás és ellátás, erdő-, természetismereti, valamint kézműves foglalkozások, vadaspark, erdei játszótér és sportolási lehetőségek gondoskodnak kicsik és nagyok szórakozásáról.

A Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola a tanösvények kiindulópontjánál épült fel. Sportpályák, sportszerek, játszótér, pihenők, szabadtéri tűzrakó hely, a tölgyfa szerkezetét és működését bemutató modell erdei teázó és bolt, Méhészeti bemutató, a „Tölgyfa élete” című interaktív kiállítás és egy osztály befogadására alkalmas szálláshely konyhával és étkezővel várja a látogatókat.

Gyadai tanösvény: Ennek az erdő és természetismereti tanösvénynek a bejárása (5,2 km) során a kirándulók megismerhetik az erdő, a rét életét, élővilágát és betekinthetnek az erdészek munkájába is. A klasszikus információs táblák mellett maradandó élményt nyújtó elemekkel is találkozhatnak a túrázók: Óriások pihenője, kanyargós pallósor a lápos Lósi – patak medrében, 30 méter hosszú függőhíd a Naszály egyik mély vízmosása felett.
 
Legyél Te is Kiserdész! tanösvény:  Az „élmény-ösvény” óvodásoknak készült. Az interaktív játékos elemek segítségével a kicsiknek is könnyű és izgalmas a tanulás. A kis erdei tó körül vezetett tanösvény babakocsival és kerekesszékkel érkezőknek is látogatható.
 
Madártani ösvény: A kirándulók a Naszály leggyakoribb odúlakó madaraival ismerkedhetnek meg a tanösvény mentén kihelyezett odútelep segítségével.
 
 
 
 

Megtekintés Google Térképen
GPS: 47.850551, 19.105974

Kapcsolódó szállások

Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola

Észak-Magyarország, Nógrád megye megye, Szendehely - Katalinpuszta

Részletek