Mecsekerdő Zrt.

Dél-Dunántúl, Baranya megye, 7623 Pécs, Rét utca 8.

Elérhetőségek
Telefon: +36 72/508-269
Fax: +36 72/508-201
E-mail: turizmus@mecsekerdo.hu
Web: http://www.mecsekerdo.hu

GPS: 46.069994, 18.222279

 

Telefon: +36 72/508-200

Információ

Baranya egyike hazánk legváltozatosabb földrajzi adottságokkal rendelkező megyéinek. Ártér, dombság és hegyvidék harmonikusan kapcsolódik egymáshoz. Ezen a tájon gazdálkodik a Mecsekerdő Zrt. 55 ezer hektáron, amely Baranya erdőterületeinek a felét teszi ki. Gazdálkodási területünk déli határa a Dráva folyó, ártéri erdőterületeivel, 100-110 méter tengerszint feletti magasságban. A Dráva-síktól északnyugati irányban található a Zselic, amely pannonkori dombvidék, átlagosan 140-300 méterrel a tengerszint felett. A kelet-nyugati irányban húzódó Mecsek-hegység pedig a Dél-Dunántúl egyik legnagyobb szigethegye, legmagasabb csúcsa a Zengő, 682 méteres magassággal. A Mecsekerdő Zrt. Baranya megye erdeinek 50%-át kezeli, tartamos erdőgazdálkodással. Ennek lényege: a természet folyamataira alapozva gyarapítja az erdő fakészletét úgy, hogy a törvény szigorú előírásai szerint az állam által megszabott feladatot hajtja végre.Társaságunk a megye legnagyobb vadgazdálkodója is egyben. Vadállományunk évente mintegy 2200 nagyvad elejtését teszi lehetővé. Két erdei iskolánk, az árpádtetői Mókus Suli és a sasréti Kikerics programjain lehetőséget nyújtunk a gyerekeknek, hogy a természetben tanuljanak a természetről. Almamellék és Sasrét között közlekedik az ország legrégebbi keskeny nyomtávú erdei vasútja, amelyet báró Biedermann Rezső építtetett 1901-ben. Korszerűen felszerelt vendégházainkban, apartmanházainkban és ifjúsági szállásainkon várjuk a Baranyába érkező, különleges környezetet kereső turistákat.Társaságunk működteti az ország egyik legnagyobb erdei kalandparkját, a pécsi Mecsextrém Parkot. Az egész napos élményprogramokat kínáló park a családok és az osztálykirándulók mellett speciális ajánlattal várja a céges csapatépítő programok, családi napok szervezőit is.A Mecskerdő Zrt. - felismerve az egészséges táplálkozás fontosságát és a gyümölcsökben rejlő értékes hatóanyagokat - kárászi telepén természetes gyümölcsleveket állít elő. A Naturalé termékcsalád gyümölcstartalma valóban 100%-os.

Szállások

Natur Hotel Kövestető

Dél-Dunántúl, Baranya megye
Hosszúhetény

Pécstől 16 km-re, Hosszúhetény és a Komlóhoz tartozó Zobákpuszta között fekszik Kövestető.Itt található a Mecsekerdő Zrt Kövestető Vendégháza, ahol helyi alapanyagokból készült hagyományos, és különleges vadételekkel várjuk kedves Vendégeinket!

Részletek

Sikonda Apartmanház

Dél-Dunántúl, Baranya megye
Komló-Sikonda, Fürdő utca 2.

Pécstől 20 km-re, Sikondán található a Mecsekerdő Zrt. frissen felújított Vendégháza, szemközt a nemrég megnyílt termálfürdővel.

Részletek

Tóparti Faházak

Dél-Dunántúl, Baranya megye
Orfű, Ady Endre utca 39.

Pécstől 12 km-re, az Orfűi-tó partján található a három, új építésű faház,

Részletek

Pusztabányai Kulcsosház

Dél-Dunántúl, Baranya megye
Hosszúhetény-Pusztabánya

A Pusztabányai kulcsosház ideális hely a kikapcsolódásra, feltöltődésre, családi és baráti társaságoknak egyaránt.

Részletek

Gyopár Kulcsosház

Dél-Dunántúl, Baranya megye
Komló- Zobákpuszta

Komló-Zobákpuszta mellett 400 m-re a falutól a Keleti-Mecsek kapujában várja a turistákat a Gyopár kulcsosház

Részletek

Réka-kunyhó

Dél-Dunántúl, Baranya megye
Pécsvárad

A Réka - kunyhó a Keleti-Mecsek egyik legszebb pontján három patak találkozásánál az Etelka-forrás mellett található, Pécsváradtól 4, Óbányától 7 km-re,a kék "négyzet", és a piros "kereszt" metszéspontján

Részletek

Programlehetőségek

Megtekintés Google Térképen
GPS: 46.069994, 18.222279

rendezvények