SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt.

Dél-Dunántúl, Somogy megye, 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zs. utca 21.

Elérhetőségek
Telefon: +36-82/505-100
Fax: +36-82/505-133
E-mail: turizmus@sefag.hu
Web: http://www.sefag.hu

GPS: 46.358750, 17.795516

 

Erdőgazdálkodás, vadgazdálkodás, természetvédelem, fafeldolgozás, közjólét, turizmus.

Információ

A SEFAG Zrt. Somogy erdeinek felén, 80 ezer hektár állami tulajdonú erdőterületen gazdálkodik. A különféle adottságoknak megfelelően, változatos erdőállományok adják gazdálkodásunk alapjait. Belső-Somogy homoki tölgyesei, égeresei, Külső-Somogy cseresei, vagy a már hegyvidéki viszonyokat idéző Zselic kocsányos tölgyes-, ezüsthársas bükkösei hatalmas értéket képviselnek. Megtartásuk - miközben biztosítjuk a társadalom igényelte faanyagot - csak szakszerû munkával, a tartamosság, a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe véve lehetséges. Ehhez kellő biztosítékot nyújt erdészeink évszázados szakmai törvényekre, tapasztalatokra alapozott munkája.

Társaságunk hosszú távú működésének alapfeltétele a tartamos, fenntartható erdőgazdálkodás. Az erdő által megtermelt javakat és az általa nyújtott sokféle szolgáltatást optimálisan kell hasznosítanunk és a társadalom számára hozzáférhetővé tennünk oly módon, hogy az erdei életközösségek működésében a lehető legkisebb zavart okozzuk. Célunk a természetközeli erdőkezelés minél teljesebb körű alkalmazása erdőállományainkban.

Somogy erdőkkel és vadvizekkel tarkított birodalma természeti értékekben hazánk egyik leggazdagabb vidéke. Az erdők a biológiai sokféleség megőrzésének legfontosabb színterei, ezért megóvásuk, átfogó védelmük kiemelkedõ feladat. Az erdőgazdaság kezelésében levő természetvédelmi területek aránya 20,8 %, amely a többi erdőgazdasághoz viszonyítva a "középmezőnyt" jelenti. Ugyanakkor a védett természeti területeken az állomány összetétele lényegesen gazdagabb, mint más, nagyobb védett területekkel rendelkező erdőgazdálkodóknál. Az érintett területek faállomány-viszonyait (összetételét, szerkezetét) tekintve, s ezek értékét figyelembe véve előkelő helyet foglalunk el a hazai erdőgazdálkodók sorában.

SEFAG Turisztikai Iroda
A Turisztikai Iroda a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. szálláshelyeit, turisztikai szolgáltatásait kínálja a természetes környezetet kedvelő érdeklődőknek, turistáknak. A Balatontól a Dráváig erdei környezetben hotel, vadászház, vadászlak és erdei iskolai szállás várja a kikapcsolódni vágyókat. Szálláshelyeink kisebb és nagyobb létszámú céges és családi rendezvények, fogadások, konferenciák lebonyolítására is alkalmasak. Szobáink minősége az igényes hotel és vadászszobáktól a szerény otthonos, valamint az erdei iskola esetében igényes emeletes ágyas megoldásig terjed. A vendégek kikapcsolódását közösségi helyiségek – konferencia terem, tárgyaló, étterem, étkező, szivar- és kártyaszoba, szauna, masszázs - is szolgálják szálláshelyenként eltérően. A házak konyhái ízes somogyi és speciális vadételeket kínálnak vendégeink igénye szerint.

A szálláshelyek környékén parkerdők, arborétumok, tanösvények, tornapályák, kijelölt túraútvonalak gyalogos- és kerékpáros túrákra csábítják a turistákat. A Gombás-Desedai, a Tókaji és a Gyertyánosi parkerdő a gyermekektől felnőtt korig terjedő minden korosztály kedvelt kiránduló helye. Arborétumaink (Deseda, Ágneslak) segítségével a nagyközönség számára be tudjuk mutatni hazánk őshonos fafajait és a termőhelyi lehetőségek figyelembevételével egyéb világrészek fás és lágyszárú növényeit. A változatos természeti tájakon túrázók pihenő helyeink mellett kiváló vízminőségű forrásokat találhatnak.

Partnereinkkel együttműködve programot kínálunk mind a kulturális, mind az öko- és aktív turizmus iránt érdeklődőknek. A SEFAG Turisztikai Iroda szálláshely értékesítési, erdei iskolai tevékenységével, program- és rendezvényszervezésével komplex turisztikai terméket kínál a Somogy megyébe érkező látogatóknak.

Szállások

Hotel Kardosfa*** Ökoturisztikai és Konferenciaközpont

Dél-Dunántúl, Somogy megye
Zselickisfalud, Kardosfa 064/1 hrsz.

Hotel Kardosfa*** A "Csillagoségbolt szállodája"

Részletek

Nagysallér Vadászház

Dél-Dunántúl, Somogy megye
Lábod, Nagysallér 0386 hrsz.

A Nagysallér Vadászház Lábod külterületén erdei környezetben várja a zavartalan pihenésre vágyó vendégeit.

Részletek

Alexandra Vadászház

Dél-Dunántúl, Somogy megye
Csokonyavisonta, Alexandrapuszta 0273 hrsz.

Alexandra Vadászház Csokonyavisonta külterületén egy halastó partján található.

Részletek

Alirét Vadászház

Balaton régió, Somogy megye
Ságvár 0213/2 hrsz.

Balatontól délre erdei környezetben található az Alirét Vadászház.

Részletek

Karád Vadászház

Balaton régió, Somogy megye
Karád, Csiszárhegy 011. hrsz.

Karád Vadászház a Balaton közelében várja a természetet kedvelő vendégeit.

Részletek

Csöprönd Vadászház

Dél-Dunántúl, Somogy megye
Böhönye 0164/4. hrsz.

Csöprönd Vadászház a nyugalmat, természeti környezetet kedvelők pihenőhelye.

Részletek

Ágneslak Vadászház

Dél-Dunántúl, Somogy megye
Porrog, Ágneslak 0114 hrsz.

A vadászház az Ágneslaki Arborétum mellett gazdag programkínálattal csodás természeti környezetben várja látogatóit.

Részletek

Zsitfapuszta Vadászház

Dél-Dunántúl, Somogy megye
Vízvár, Zsitfapuszta

A Drávához közeli Zsitfapuszta Vadászház családias környezetben, finom ételekkel, barátságos személyzettel várja kikapcsolódni vágyó vendégeit.

Részletek

Petesmalom Vadászlak

Dél-Dunántúl, Somogy megye
Lábod, Petesmalom

A régi erdész- és vadászházból kialakított Studinka László Természetismereti Központ a petesmalmi tórendszer mellett található.

Részletek

Vitéztanya Vadászlak

Dél-Dunántúl, Somogy megye
Darány 0163. hrsz.

A Vadászlak csodálatos természeti környezetben található, ideális szálláshely a természetet, nyugalmat kereső családoknak és baráti társaságoknak.

Részletek

Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola

Dél-Dunántúl, Somogy megye
Rinyabesenyő 0183/2 hrsz.

A Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola ideális kikapcsolódási lehetőségeket kínál családoknak, baráti társaságoknak és gyerekcsoportoknak.

Részletek

Vadászat, vadgazdálkodás a SEFAG Zrt.-nél

Üdvözöljük Önt Somogy megyében a SEFAG Zrt-nél, Magyarország vadban leggazdagabb vadászterületein!

 

Somogy megye kiváló vadállománnyal és rendkívül változatos természeti adottságokkal rendelkezik, hiszen a Balaton déli partján fekvő Külső-Somogyi dombvidéktől a Kaposvártól délre található, rendkívüli szépségű Zselici dombvidéken át a Dráva parti síkságig igen sokszínű tájon terül el. Mozaikos struktúrájú, megyei arányban 27%-os erdősültsége a nagyvad fajok számára kedvező életfeltételeket biztosít. A SEFAG Zrt. az ország legnagyobb vadgazdálkodójaként nyolc vadászterületen folytat vadgazdálkodási és vadászati tevékenységet, a vadászterületek együttes kiterjedése meghaladja a  103.000 hektárt. A legnagyobb összefüggő területünk a lábodi 48.000, a legkisebb a barcsi 3.200 hektárral. A SEFAG Zrt. vadászterületein minden hazánkban élő nagyvadfaj megtalálható, így a gímszarvas és dámvad mellett igen jelentős számú vaddisznó és őz, valamint kisebb számban muflon is él. A gímszarvas minősége kiemelkedő, ezért hat vadászterületünk státusza a génmegőrzés céljából különleges rendeltetésű. Éves állományhasznosítási lehetőségünk mintegy 6.000 - 6.500 nagyvad, melyből igyekszünk minél többet bérvadászokkal terítékre hozni.

Vendégeink részére lehetőség nyílik egyéni, fogatos, illetve több napos, akár szabad területi, akár kerti társas vadászatokon való részvételre, vagy ezek kombinációjára. A nyolc vadászterületen 11 vadászházzal és 7 vadászkerttel rendelkezésre álló vadászati infrastruktúra a legmagasabb igények kiszolgálását is lehetővé teszik. Felkészült szakszemélyzetünk odaadó munkája, a vadászterületeken és  élő állomány minősége mind garancia arra, hogy felejthetetlen élménnyel gazdagodjon a SEFAG Zrt-nél töltött idő alatt.SEFAG-LÁBOD Vadászatszervező Iroda

7400 Kaposvár, Bajcsy Zs. u. 21.
Tel.:+36-82/505-105
E-mail: sefag-labod@sefag.hu
Web: www.sefaghunting.com

 Programlehetőségek

Megtekintés Google Térképen
GPS: 46.358750, 17.795516

rendezvények