Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Nyugat-Dunántúl, Vas megye, 9700 Szombathely, Saághy István utca 15.

Elérhetőségek
Telefon: 94/514-000
Fax: 94/329-973
E-mail: titkarsag@szherdeszet.hu
Web: http://www.szherdeszet.hu

GPS: 47.252500, 16.611667

"AZ ÁLLAMI ERDŐK NYITVA ÁLLNAK a természetszeretők előtt!"

Információ

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. immár a FALCO-tól különválva, 1992. január 1. napjától működik önálló társaságként. A Társaság 47.225 hektár területen tevékenykedik, ebből erdőterület 45.370 hektár. A kezelt területek az Őrség, Vasi-Zalai hegyhát, Kemenesalja, Vas megyei dombvidék és az Írottkőalja erdőgazdasági tájakban helyezkednek el. A Társaság célkitűzése a szakszerű, természetközeli, fenntartható erdőgazdálkodás megvalósítása, oly módon, hogy mindeközben megfelel a társadalmi elvárásoknak, és teljesíti a védelmi rendeltetésből eredő kötelezettségeit is. Mindezt úgy, hogy a kezelésében lévő vasi erdők szépségüknek és értéküknek megfelelő helyen szerepeljenek úgy az emberek, mind a szakma megítélésében.


A Szombathelyi Erdészeti Zrt. alaptevékenysége magában foglalja a mag- és csemetetermelést, az erdőgazdálkodást (erdőművelés, fakitermelés), a fakereskedelmet, a vadgazdálkodást (vadásztatás és vadászatszervezés), a mezőgazdálkodást, erdőgazdálkodási és erdei iskolai szolgáltatást. Ezen kívül tevékenysége kiterjed még az építőiparra, a szállításra, a bel-, és külkereskedelemre is. A Társaság kiemelt fontosságú feladatként kezeli a közjóléti funkciók ellátását, Vas megye városai mentén parkerdőket létesített és tart fenn, hogy a városi polgárok kikapcsolódhassanak a természetben. A parkerdőket az aktív pihenéshez szükséges berendezésekkel is ellátja, és szükség esetén a rongálások következtében sérült eszközök cseréjére sem kell várni. A Szombathelyi parkerdőnél pedig, egy a kor színvonalát minden tekintetben kielégítő játszóteret is felépített a vállalat, hogy a legkisebbek szórakozása is biztosítva legyen.

Erdőállomány:
•    Erdőterület nagysága: 45.370 ha
•    Erdőállomány összetétele: tölgyek 29 %, bükk 7 %, cser 10 %, gyertyán 8 %, akác 5 %, egyéb kemény   lombos fafajok 2 %, lágy lombos fafajok 1 %, fenyők 46 %
•    Őshonos fafajok: kocsányos tölgy, kocsánytalan tölgy, csertölgy, bükk, juharok, szilek, magas kőris, vadkörte, madárcseresznye rezgőnyár, fűzek, mézgás éger, hársak, nyír, erdeifenyő, lucfenyő, jegenyefenyő.

 

Szállások

Csipkereki Vadászház

Nyugat-Dunántúl, Vas megye
Csipkerek hrsz 0100/4

A Csipkereki Vadászház a Káldi Farkas-erdő déli részén található, a 8-as főút Hosszúpereszteg-Szemenye települések közötti szakaszán.

Részletek

Káld-Hidegkúti Vadászház és Konferenciaterem

Nyugat-Dunántúl, Vas megye
Káld-Hidegkút hrsz 0511

A Farkas-erdő szívében elhelyezkedő Káld-Hidegkúti Vadászházi komplexumba, az új vadászház és egy konferenciaépület tartozik.

Részletek

Szakonyfalui Vendégház

Nyugat-Dunántúl, Vas megye
Szakonyfalu hrsz 083/2

A Vendégház Magyarország legnyugatibb pontján, a Hármashatárhoz - magyar-szlovén-osztrák - közel, a szakonyfalui erdőtömb mélyén található.

Részletek

Stájer-házi Erdészeti Erdei Iskola

Nyugat-Dunántúl, Vas megye
Kőszeg hrsz 0344

A Kőszegi-hegységben a Stájer-házi Erdészeti Erdei Iskola Szállója, amennyiben nincs erdei iskolai program, szeretettel várja a vendégeket.

Részletek

Programlehetőségek

Megtekintés Google Térképen
GPS: 47.252500, 16.611667

rendezvények