VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt

Közép-Dunántúl, Veszprém megye, 8200 Veszprém, Jutasi u. 10

Elérhetőségek
Telefon: 0688591510
Fax: 0688591549
E-mail: info@verga.hu
Web: http://www.verga.hu

GPS: 47.055663, 17.544685

"Jó imát mond, ki jól szeret, Embert, madárt, s vadat…" - Coleridge

Információ

VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.

Erdőgazdaságunk szerteágazó tevékenységeket folytat: erdő- és vadgazdálkodással foglalkozik, fafeldolgozást végez, murvabányát, valamint erő- és munkagépeket működtet. Mindezeken túl a vadásztatás, a társaság hotelje, apartmanháza és étterme révén a turizmusban is jelen vagyunk. Az ajkai Hubertus Erdészeti Erdei Iskolánkban és a várpalotai Zöld Tanodánkban, amelyek lehetővé teszik a természetközeli nevelést, igyekszünk megismertetni és megszerettetni az erdőt a felnövekvő generációkkal, elősegítve ezzel a környezettudatos magatartás kialakulását.

Társaságunk a tulajdonosi elvárásoknak megfelelően, felelős vagyonkezelőként működteti a rábízott állami vagyont: a fenntarthatóságot figyelembe véve hatékonyan, takarékosan, gondosan, átláthatóan. Emellett erdőgazdaságunk feladatellátása során példaként kíván szolgálni arra, hogy az állami vagyon kezelői, az állami tulajdonú társaságok legalább olyan jó gazdái a rájuk bízott értékeknek, mint a magánszektorban dolgozók.

Magas szakmai igényességgel gazdálkodunk, melynek során szem előtt tartjuk a megfelelő hasznosítást, óvjuk-védjük a Magas-Bakony és Bakonyalja tájegység természeti kincseit. Arra törekszünk, hogy szolgáltatásainkkal minden vevői igényt kielégítsünk, legyen az vadászat, fakereskedelem, építőipari szolgáltatás, turizmus vagy egyéb tevékenység.

Hisszük és valljuk, hogy az erdészek és hivatásos vadászok legalább annyira védik a természetet, mint maguk a természetvédők.

Társaságunk nagyszabású közjóléti programsorozatot indított útjára 2013-ban. A vállalat üzemi területének több pontját érintő beruházásaink között kilátók és tanösvények felújítása, erdei iskolai fejlesztés, kiállítás és rajzverseny szervezése egyaránt szerepel. Harmóniában a kormány "Bejárható Magyarország" programjával a VERGA Zrt. 2013-ban közel félmilliárd forintot fordított e közjóléti fejlesztésekre. A program változatlan lendülettel folytatódik 2014-ben is.

Munkánk egy részét honvédségi területeken végezzük, ami lehetőséget nyújt a Honvédelmi Minisztériummal történő valódi partnerkapcsolat kialakítására.

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt., mint a tulajdonosi jogokat gyakorló szervezet segíti, támogatja munkánkat.

 

Szállások

Alsópere Park Szálló

Közép-Dunántúl, Veszprém megye
Alsópere, 805 hrsz.

Vadregényes erdei környezetben várja Önöket az Alsóperei Park Szálló.

Részletek

Alsópere Panzió

Közép-Dunántúl, Veszprém megye
Alsópere, 803/5 hrsz.

Az Alsópere Panziót 2012-ben nyitottuk meg kedves vendégeink számára.

Részletek

Hubertus Erdészeti Erdei Iskola

Közép-Dunántúl, Veszprém megye
Ajka, 01064/6 hrsz.

Szeretettel várja Önöket a VERGA Zrt. Hubertus Erdészeti Erdei Iskolája

Részletek

Károlylak Turistaház

Közép-Dunántúl, Veszprém megye
Isztimér

Szeretettel várja Önöket a VERGA Zrt. Károlylak Turistaháza!

Részletek

Hubertus Turistaszálló

Közép-Dunántúl, Veszprém megye
Ajka, 01064/4 hrsz

Szeretettel várja Önöket a VERGA Zrt. Hubertus Turistaszállója

Részletek

Vadászatszervezés

Vendégvadásztatás keretében a VERGA Zrt. vendégvadászatait kizárólag árlista alapján értékesíti. A belföldi és külföldi vendégek elégedetten zárják a vadászataikat, ezt a társaság nagyszámú törzsvendége is bizonyítja. Az egyéni vadászatok és társas vadászatok esetében nem ritka az évtizedes kapcsolat.

A vadászterületeken mintegy húsz nap nagyvad társas vadászatot szervez a vadászatra jogosult. Ezek árlista alapján szervezett vadászatok, amelyek egy része vaddisznóhajtás, másik része terelővadászat. A csoportok visszajárók, akik a hajtás terítéke után szinte mindig foglalják a következő évi társas vadászatukat.

A VERGA Zrt. saját vadászatszervező irodával is rendelkezik, de együttműködik más vadászatszervező partnerrel is. A társaság vadászatszervező irodája szervez más vadászterületekre is vadászatokat.

A vendégvadászatok sikerét a kiválóan kezelt terület, a kényelmes vadászház, a kísérők kiváló szaktudása és gyakorlata, valamint a társaság menedzsmentjének kiemelt figyelme biztosítja.

A VERGA Zrt. hivatásos vadászai óvják és gondozzák a rájuk bízott természeti értékeket, a fenntarthatóság jegyében gazdálkodnak a vadállománnyal. Munkájukat a az alábbiak szerint végzik:

„Az legyen a vadásznak nemes törekvése,
hogy a vadat szeresse, és védje
vadásszon, mint törvény s szokás kívánja,
és teremtményeiben is a Teremtőt lássa!”

VADÁSZHATÓ VADFAJOK

Gímszarvas: az adott élőhelyi viszonyoknak megfelelő kiváló minőségű gímszarvas állomány található a területen. A golyóérett gím bikák trófeasúlya átlagosan 6-10 kg között oszlik meg. Az ivararány a szakmai elvárásoknak megfelelő, a korösszetétel megfelel a mai magyar elvárásnak. Az állomány hasznosítása megfelelő. A vadászterület különleges rendeltetés státuszának feladata a gímállomány génmegőrzése, amelynek a társaság szakszemélyzete jó szakmai munkával eleget tesz.

Szarvasbika 9,45 kg

Szarvasbika teríték

Dámszarvas: az elmúlt években folyamatosan betelepült vadfaj. Szórványosan fordul elő és a területen a vad jelenléte nem kívánatos.

Őz: a területen tipikus középhegységi őzállomány található. A bakok trófeasúlya átlagban 200-300 gr között oszlik meg. A vadászterület azonban rendelkezik egy olyan populációval, ahol a vadászatra jogosult erős bakokkal tud gazdálkodni. Ezen a mezei élőhelyen minden évben terítékre kerülnek 400 gramm (kiskoponya súllyal) feletti bakok. Az állomány hasznosítása, korösszetétele és sűrűsége megfelelő.

Őzbak trófea

Őzbak teríték

Muflon: A társaság vendégvadásztatásának egyik kitörési pontja a jó minőségű kosok vadásztatása. A VERGA Zrt. a muflonnal való gazdálkodást a természetvédelemmel harmóniában végzi. A társaság jó genetikai tartalommal bíró muflonállománnyal rendelkezik, amelyet az adottságoknak megfelelően optimális szinten hasznosít.

Muflonkos teríték

Az érett kosok csigahossza 70-90 cm. Ivararány, korösszetétel megfelelő. Muflon megtalálható az üzemi terület nagy részén. A 2010/2011-es vadászati szezonban a VERGA Zrt. szabad vadászterületén esett Veszprém megye legnagyobb kosa (91,5 cm, aranyérem, 213,8 CIC pont).

Muflonkos 91 cm

Vaddisznó: az erdőgazdaság üzemi vadászterülete minőségében és mennyiségében erős vaddisznóállománnyal rendelkezik. Az állományt jellemzően társas vadászatokon (hajtásban és terelő vadászaton) kerül hasznosításra. A társaság évente mintegy húsz hajtásnapot szervez. A hajtásokon az átlagos, elvárható teríték 20-30 db/nap. A legnagyobb teríték egy terelővadászaton 2009-ben sikerült, ahol 70 db-nál több vad.

Vadkan

Apróvad: nyúl és fácán szórványosan fordul elő a területen. A természetes állomány alacsony volta miatt hasznosítása nem lehetséges.

Programlehetőségek

Megtekintés Google Térképen
GPS: 47.055663, 17.544685

rendezvények