Zalaerdő Zrt.

Nyugat-Dunántúl, Zala megye, 8800 Nagykanizsa, Múzeum tér 6.

Elérhetőségek
Telefon: +3693500200
E-mail: kozjolet@zalaerdo.hu
Web: http://www.zalaerdo.hu

 

A ZALAERDŐ Zrt. erdészei egyidejűleg biztosítják az erdők hármas – környezetvédelmi, gazdasági és közjóléti – szerepét.

Információ

A Zalaerdő Erdészeti Zártkörűen Működő Részvénytársaság jogelődje 1970. január 1-jén Zalai Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság (ZEFAG) néven alakult meg, akkoriban 59.056 hektár állami területet kezelt. A vállalathoz a nagykanizsai székhelyű központon kívül 13 termelő erdészet, 2 műszaki erdészet, 1 fafeldolgozó- és vasút üzem, illetve 2 tisztaprofilú fafeldolgozó üzem tartozott. Különböző átszervezéseket és névváltozásokat követően 2006-ban alakult zártkörűen működő részvénytársasággá. Ma Magyarország délnyugati részén, túlnyomórészt Zala megye közigazgatási területén, állami tulajdonú erdőkben gazdálkodik. A kezelt erdők területe jelenleg 56.089 hektár és ez hat erdészeti tájban helyezkedik el: Őrség, Göcsej, Kelet-Zalai-dombság, Kemeneshát, Marcal-medence és Belső-Somogy. Ezen erdészeti tájak tájrészletei közül a következők tartoznak a Zalaerdő Zrt. működési területéhez: Alsó-Őrség, Göcseji-dombság, Kerka-Mura-sík, Kelet-Zalai-löszvidék, Kanizsai-homokvidék, Alsó-Kemeneshát, Kemenesalja, Belső-Somogyi-homokvidék.

Tevékenységi körünkhöz tartoznak: magtermelés; csemetetermelés (erdészeti csemetetermelés, dísznövénytermelés, karácsonyfa-termelés); erdősítés (erdőfelújítás, erdőtelepítés); fahasználat; fafeldolgozás (fűrészáru-gyártás, aprótermék-termelés, pelletgyártás); vadgazdálkodás; vasút-üzemeltetés.

Mindazoknak kínálunk szabadidős programokat, akik szívesen járják a természetet, szeretik és tisztelik környezetünket. Közjóléti létesítményeink a megye egész területén megtalálhatók. Jelentősebbek és leginkább látogatottak a Csónakázó-tó melletti nagykanizsai parkerdő, a zalakarosi parkerdő, a szuloki pihenőerdő, Letenye térségében a Budafai arborétum és a Kistolmácsi-tó, Lenti térségében a Lenti parkerdő és a Szentgyörgyvölgy melletti Palotay-emlékmű, Zalaegerszeg térségében Alsóerdő, az Azáleás-völgy, Aranyoslap, a Csácsbozsoki arborétum és a Sohollári arborétum. Cégünk jelenleg három tanösvényt működtet: Töllös tanösvény (Szentgyörgyvölgy és Magyarföld közötti erdőrészletben), Öregbükkös tanösvény (a Csácsbozsoki arborétumban), Körtvélyesi tanösvény (a zalacsányi tó fölötti domboldalon), s készül a májusban megnyíló obornaki erdei iskola tanösvénye is.
A göcseji táj egyik különlegessége az erdei vasúthálózat, amely mintegy 109 km hosszúságban hálózza be a zalai erdők egy részét. Jelentős mennyiségű faanyagot szállít Lentibe és Csömödérbe a fafeldolgozó üzemekbe, valamint a MÁV vonalhoz csatlakozva távolabbi helyekre is eljuttatja a kitermelt fát. A személyszállító vonatok Lenti és Kistolmács között haladva 32 km hosszban összekötik a térség kirándulóhelyeit. Lentiben, az Erdei Kisvasút végállomásán megtekinthető a „Göcsej kincsei, az erdő és a fa” címet viselő erdészet-, fűrészipar- és vasúttörténeti állandó kiállítás.

Szállások

Zsigárdi Vadász Lak

Nyugat-Dunántúl, Zala megye
Homokkomárom-Zsigárd, 059 hrsz.

A csendes erdő mélyén megbúvó kis ház Nagykanizsától nem messze, Homokkomárom és Zsigárdmajor között található.

Részletek

Csömödéri Turistaszálló

Nyugat-Dunántúl, Zala megye
Csömödér, Vasút út 2

Lentitől 10 kilométerre, Csömödérben, az erdei vasút megállója mellett várjuk vendégeinket.

Részletek

Kistolmácsi Erdei Lak

Nyugat-Dunántúl, Zala megye
Kistolmács, 052 hrsz.

A Kistolmácsi-víztározó közelében álló kis ház két szobával, felszerelt konyhával csendes környezetben várja a pihenni vágyókat.

Részletek

Obornaki Vadászház

Nyugat-Dunántúl, Zala megye
Eszteregnye-Obornak, 0197/5 hrsz.

Az obornaki falu végén található az 1997-ben újjáépített vadászházunk, ahol hat szobában 12 fő tud kényelmesen megszállni.

Részletek

Sohollári Vadászház

Nyugat-Dunántúl, Zala megye
Pölöske, 0173/2 hrsz.

A vadászház Bak községtől mintegy 4 kilométerre a festői szépségű Sohollári völgyben található, előtte hangulatos tóval.

Részletek

Zsigárdi Erdei Lak

Nyugat-Dunántúl, Zala megye
Homokkomárom-Zsigárd, 059 hrsz.

A csendes erdő mélyén megbúvó kis ház Nagykanizsától nem messze, Homokkomárom és Zsigárdmajor között található.

Részletek

Nyitnikék Erdei Szálló

Nyugat-Dunántúl, Zala megye
Eszteregnye-Obornak , 0197/5 hrsz.

2016 áprilisában nyílt meg a Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskola új szállója, mely csendes erdei környezetben várja a pihenni vágyókat.

Részletek

Szentpéterföldei Horgász Lak

Nyugat-Dunántúl, Zala megye
Szentpéterfölde, 027/5 hrsz.

A Szentpéterföldei-tó mellett lévő horgász lak csendes erdei környezetben várja a horgászni, túrázni, pihenni vágyó vendégeket.

Részletek

Szaplányosi Erdei Lak

Nyugat-Dunántúl, Zala megye
Nagykanizsa-Miklósfa, 0119 hrsz.

A 2016-ban felújított Szaplányosi Erdei Lak Nagykanizsa közelében, csendes, nyugodt környezetben kínál kikapcsolódási lehetőséget.

Részletek

Programlehetőségek

rendezvények