Zselici Csillagpark

Dél-Dunántúl, Somogy megye, 7477 Zselickisfalud 064/2 hrsz.

Elérhetőségek
Telefon: +36-30/1907-360
E-mail: info@zselicicsillagpark.hu
Web: http://www.zselicicsillagpark.hu

GPS: 46.257418, 17.775539

 

A Zselici Csillagpark felejthetetlen élményt kínál mindazoknak, akik fogékonyak a természet és az azt körülölelő univerzum szépségeire.

Információ

A Zselici Csillagpark felejthetetlen élményeket kínál minden látogató számára, aki fogékony a természet és az azt körülölelő univerzum tudományos megismerésére. Erre nem lehet alkalmasabb hely, mint a körülbelül 10 500 hektár egybefüggő erdőség, a Zselici Tájvédelmi Körzet, amely 2009-ben elnyerte a Nemzetközi Csillagoségbolt-park címet. Ezen terület szívében épül fel a Zselici Csillagpark. Itt a látogató akár nappal vagy éjszaka, egyéni, családi és iskolai programok keretében ismerkedhet a természeti értékekkel és az égbolt csodáival, mint például a Tejút, az állatövi fény látványával, melyek fényszennyezett területekről egyáltalán nem, vagy alig figyelhetők meg.

A Csillagoségbolt Park komplexuma öt pihenőpontból, egy 25 méter magas kilátóból és a csillagvizsgáló épületéből áll.
A látogatók a pihenőpontokon megismerkedhetnek a Zselic tájépítészeti örökségével, a tájhasználattal és erdőgazdálkodással, az erdő vízparti és erdei élőhelyeivel valamint a "nappali Csillagvizsgálóban" megtekinthetik a csillagos égboltot is.

A kilátóból pazar kilátás nyílik a Zselicre valamint  derült idő esetén a látogatók megcsodálhatják a Balaton-felvidék tanuhegyeit, a Mecseket és a horvátországi Papuk-hegységet is.

A csillagvizsgáló épületében távcsöves bemutatók, csillagászati és természeti kiállítás valamint planetáriumi filmvetítések várják az érdekődőket.

A kedd és péntek esti programok mellett más napokon is tartunk éjszakai programokat. Éjszakai túráink és távcsöves bemutatóink időpontjairól főoldalunkról illetve a programok menüpont aktualitások alpontjából tájékozódhatnak a kedves érdeklődők.

Nyári nyitvatartás:
Június 20. - augusztus 31.:
Kedd, péntek: 16-24 h
Szerda, csütörtök, szombat, vasárnap: 9-17 h
Hétfő: szünnap

Téli nyitvatartás:
Szeptember 01. - június 20.:
Keddtől vasárnapig péntek kivételével: 9-17 óráig
Péntek: 15-23 h
Hétfő: szünnap

Vezetett program kezdési időpontjai a csillagvizsgálóban (távcsöves bemutató, meteoritkiállítás, planetáriumi filmvetítés, természeti kiállítás és látogatás a kilátóba):

Nyári szünetben: 9:15, 12:00, 14:30

Tanév idején: 9:15, 12:00, 14:30

A program időtartalma 2 óra, az utolsó 40 percében kerül sor a planetáriumi vetítésre.

Távcsöves bemutató csak derült idő esetén lehetséges.

ZSELICI GYALOGTÚRA

Kizárólag előre egyeztetett napokon és időpontokban. Amennyiben minden feltétel adott a túrához, azokat 9:15-kor ill. 13:30-kor tudjuk indítani a csillagvizsgálótól. Keddi és pénteki napokon, mikor 16-24 óráig tartunk nyitva, az időpontot külön egyeztetjük.

Egyedi nyitva tartásunkról, éjszakai túráink és távcsöves bemutatóink időpontjairól kollegáinktól tájékozódhat az alábbi elérhetőségeken:


Telefon: 82/505-180
Web: www.zselicicsillagpark.hu
E-mail: info@zselicicsillagpark.hu
Facebook: https://www.facebook.com/zselicicsillagpark

Megtekintés Google Térképen
GPS: 46.257418, 17.775539

Kapcsolódó szállások

Hotel Kardosfa*** Ökoturisztikai és Konferenciaközpont

Dél-Dunántúl, Somogy megye megye, Zselickisfalud

Részletek

Vörösalma Vadászház

Dél-Dunántúl, Somogy megye megye, Kaposgyarmat

Részletek