Zsippói Madár- és Élménypark

Dél-Dunántúl, Somogy megye, 7478 Bárdudvarnok, Zsippó

Elérhetőségek
Telefon: +3630/517-7430
E-mail: zsipposzepe@citromail.hu
Web: http://www.zsipposzepe.fw.hu

GPS: 46.297372, 17.68169

A Madár- és Élményparkban megismerhetünk több mint 100 fajta madarat és a hagyományos paraszti élet emlékeit.

Információ

Sok gyönyörűség található Péntek László zsippói birtokán. A szelíd zselici lankák között, Kaposvártól 15 kilométerre meghúzódó kis falu, Zsippó ma Bárdudvarnok része. Lakosainak száma alaposan megcsappant a múlt század óta, amikor még iskolával is rendelkezett, most körülbelül húszan lakják. A másfél tucatnyi kitartó ember egyike Péntek László, aki akkor jött ide, amikor mások elmentek, hiszen húsz éve vásárolt egy két és fél hektáros kukoricaföldet a zsippói domboldalban, ahonnan egyedülálló panoráma nyílik a másfélszáz éves mesterséges tavakkal övezett zselici tájra.
Péntek László a kukoricás helyén valódi földi paradicsomot hozott létre: fáradságos munkával növénykülönlegességekkel ültette be a kertet, 2,5 hektáros arborétumot varázsolva belőle, mellé pedig sok ritkaságból álló madárseregletet telepített.
Az élménypark 2,5 hektáros területén, Somogyban is egyedülálló madár- és élményparkban, közel 100 fajta madarat, köztük pávát, 37 fajta galambot, 26 tyúkfajtát, papagájokat, vízi szárnyasokat, és egyéb érdekes madarakat láthatunk. A parasztházban megcsodálhatja a látogató a paraszti élet tárgyait, ruháit, képeit, a nádtetős pajtában bepillantást nyerhet a régmúlt földművelés eszközeire és termékek feldolgozására, a bemutató kertben közel 100 régi illetve mai növényfajta termesztésével ismerkedhet meg. A park egyik színfoltja a szökőkút, a számtalan nyíló virágágyás, sok örökzöld és lombhullató bokrok és fák között. A vendégek a bőséges látnivalók, és a túraútvonal bejárása után kedvére sportolhatnak, játszhatnak a sportpályán.

Megtekintés Google Térképen
GPS: 46.297372, 17.68169

Kapcsolódó szállások

Hotel Kardosfa*** Ökoturisztikai és Konferenciaközpont

Dél-Dunántúl, Somogy megye megye, Zselickisfalud

Részletek

Vörösalma Vadászház

Dél-Dunántúl, Somogy megye megye, Kaposgyarmat

Részletek