Csurgói Erdészház

Egyéb szálláshely

Észak-Magyarország, Heves megye
3349 Nagyvisnyó, Bükk-fennsík külterület 0316 hrsz.

EGERERDŐ Erdészeti Zrt.

 • Ingyenes parkoló

Szobák száma: 4 | Férőhelyek száma: 12

4 200 huf

fő/éj -től

Csurgói vendégházunk a Bükk-fennsíkon, csodás természeti környezetben 12 fő számára nyújt kényelmes elhelyezést.

Érkezés napja: Válasszon - Távozás napja: Válasszon

Információ

A jelenleg szálláshelyként üzemelő Csurgó néven közismert, régen erdészházként funkcionáló épület Bánkúttól 500 m-re található. Déry Tibor az egyik itt élő, bükk-fennsíki erdész történetét dolgozta fel a "Simon Menyhért születése" című művében. A ház 12 fő férőhelyes, 2 lakrészből áll, 2x4 ágyas és 2x2 ágyasak a szobák, melyek TV-vel ellátottak. A szobák cserépkályhával fűthetőek. A két lakrészhez külön-külön, igényesen felújított fürdőszobák tartoznak, és teljesen felszerelt konyhák biztosítanak főzési lehetőséget az itt megszállóknak.

További szolgáltatások

 • Mosás
 • Grillezési lehetőség
 • Túrázás
 • Étterem a közelben
 • Televízió
 • Bográcshely, nyársalási lehetőség
 • Konyhahasználat
 • Szobán kívüli közös fürdőszoba
 • Szabadtéri parkolóhely

Házirend

Általános

Csurgói erdészház házirendje

Felelősségvállalás

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a házigazda felelősséget nem vállal!

Természetvédelem

A vendégház fokozottan védett természetvédelmi területen található, ezért kérjük a természetvédelmi szabályokat tartsák be, óvják a természetet.

Szállás

Az érkezés napján a szobát vendégeink 14:00 órától foglalják el, illetve azokat a kijelentkezés napján 10:00 óráig hagyják el. Kérjük Önöket az éjszakai csend betartására 22:00 órától 7:00 óráig! Továbbá megkérnénk vendégeinket, hogy a szálláson látogatókat ne fogadjanak, idegeneket ne engedjenek be. Ha ez mégis elkerülhetetlen, akkor erről a gondnokot előzetesen értesíteni kell.

Dohányzás

Az épületben dohányozni, valamint füstölőt használni tilos! A kertben dohányzásra kijelölt helyek: a kiépített tűzrakó hely környéke, valamint a ház hátsó oldalánál levő kijelölt terület. Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a helyekre korlátozni, továbbá a hamutartót használni!

Tűzrakás, bográcsozás

Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! (Tűz mellett oltóanyag elhelyezése, gyúlékony anyagok tűz mellől eltávolítva, stb.) Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, kérjük győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották! A vendégek rendelkezésére álló tűzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag, gumi) égetése szigorúan tilos! 

A kert, az udvar és az épület zárása

Távozáskor és éjszakára kérjük a kapukat és az épület bejáratait kulcsra zárni!

Háziállatok

A vendégházba csakis a zárt előtérbe vihető be kutya, díj ellenében. Kérjük ügyeljenek arra, hogy az udvaron hagyott állatok a virágokban, a kertben és a fákban ne tegyenek kárt! A gazdik a területet kötelesek a házi kedvencek után összetakarítani!

Parkolás

Kérjük, hogy autóikkal úgy parkoljanak le, hogy az esetlegesen kiadott másik épület lakóit ne korlátozzák a szabad mozgásban, parkolásban!

Berendezési tárgyak használata

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A dekorációs célt szolgáló használati tárgyakat, képeket, kérjük ne vegyék el a helyükről. A benti berendezési és használati tárgyakat (ágy, ágynemű, matrac, TV, stb.) kérjük ne vigyék ki a kertbe.

Takarítás, mosás

A vendégházat a vendégek tisztán kapják meg, és ottlétük alatt maguk kell ügyeljenek a tisztaságra.
A ház hátsó, II. számú lakrészében automata mosógép található, melynek használatát a hosszabb ideig itt tartózkodó /vagy kisgyermekes/ vendégeknek a gondnok megmutatja. Kérjük a mosógép helyes, rendeltetésszerű használatát.

Szemét elhelyezése

A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található szemetesben lehetséges. Ha ezek megtelnének az Önök itt tartózkodása alatt, kérjük ürítsék ki azt az udvaron található nagy kukák valamelyikébe. Újabb szemeteszsák a szekrény fiókjában található.

Fűtés

A vendégház cserépkályha fűtéssel rendelkezik, a tűzifát a gondnok biztosítja.
Amennyiben a vendég a favágás során megsérül, azért felelősséget nem vállalunk.
Amennyiben a látogató járatlan a cserépkályha helyes használatában, azt a gondnok készséggel bemutatja, illetve el is végzi annak felfűtését.

Étkezés

A vendégház jól felszerelt konyhával rendelkezik, kérjük étkezésre ezt a helyiséget használni. A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat!
A konyhai eszközöket kérjük, ne vigyék haza.
A főzéshez a vendégek palackos gáztűzhelyet használhatnak, melynek rendeltetésszerű és biztonságos használatához a tűzhely feletti tájékoztató nyújt segítséget.

Kert, udvar

A kertet, az udvart a gondnok gondozza. Kérjük ügyeljenek a növények épségére, legyen az virág vagy fa.


Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt  haladéktalanul jelezni.

 

Köszönjük!

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!

Mottó: Jó vissza járni oda, ahol a természet és a csend átölel!

Bejelentkezés

Az érkezés napján a szobát vendégeink 14:00 órától foglalják el. A vendégeinket a gondnok várja, aki átadja a házat és a kulcsokat, valamint szükség esetén szóbeli tájékoztatást ad.

Kijelentkezés

Vendégeink a kijelentkezés napján 10:00 óráig hagyhatják el a házat, melyet a gondnok átvesz. A foglaláskor történt előzetes egyeztetésnek megfelelően, ha szállásdíjkülönbözet keletkezik, azt a vendég a gondnoknak az idegenforgalmi adóval együtt megfizeti, készpénzfizetési számla ellenében.

Fizetési lehetőségek a helyszínen
 • Készpénz
 • Átutalás
Lemondási feltételek

Lemondási kötbér: érkezést megelőző 30. napig az előleg teljes összegét visszautaljuk. 30-14. napig az összeg 50%-át, az érkezést megelőző 14. napon belül nem áll módunkban visszautalni az összeget.

Idegenforgalmi adó (IFA)

300 HUF / fő/éj
Az idegenforgalmi adó (IFA) 18 éves kor felett fizetendő.

Csomagajánlatok

Programlehetőségek

EGERERDŐ Zrt. Szilvásváradi Állami Erdei Vasút

Észak-Magyarország, Heves megye
Szilvásvárad, Szalajka u. 6.

Ki ne szeretné a méltán híres Szalajka-völgyet kisvonattal beutazni?

Részletek

Szobák

Megtekintés Google Térképen
GPS: 48.094497, 20.476767

Telefon:
Mobil: 06-30/9128446
Fax:
E-mail: csurgo.harmaskut@gmail.com
Web: http://www.csurgoierdeszhaz.hu

 

Rendezvények

EGERERDŐ Erdészeti Zrt.

Észak-Magyarország, Heves megye, 3300 Eger, Kossuth utca 18.

Részletek