Fenyvespusztai Erdészeti Erdei Iskola

Erdei iskola

Észak-Magyarország, Nógrád megye
3073 Tar, Fenyvepuszta külterület 061 hrsz.

EGERERDŐ Erdészeti Zrt.

 • Ingyenes parkoló

Szobák száma: 9 | Férőhelyek száma: 30

3 667 huf

fő/éj -től

Pihenjen a Nyugat-Mátrában, idilli erdei környezetben, a Tuzson Arborétum mellett!

Érkezés napja: Válasszon - Távozás napja: Válasszon

Információ

FIGYELEM! A 2020-ban érvényes árakról kérje kolléganőnk tájékoztatását.

Az Egererdő Zrt. Bátonyterenyei Erdészete által működtetett szálláshely a Mátra északi részén, Bátonyterenyétől 7 km-re található. A csendes erdei környezet páratlan lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra és pihenésre az arra vágyóknak. Különböző erdőtársulások és a Tuzson Arborétum teszi változatossá a környéket. Egyéni kirándulásoknak, illetve az erdészet által szervezett erdei iskolai foglalkozásoknak és csapatépítő tréningeknek is ideális helyszíne.

A szálláshely az Országos Kéktúra és a Mária út útvonalához is közel van, így a megpihenni vágyó túrázók is igénybe vehetik.

A szálláshely 30 férőhellyel (9 fürdőszobás szoba) és egy jól felszerelt közös helyiséggel várja a vendégeket. Az udvaron három tűzrakóhely és egy filagória is található.

Fenyvespuszta Tarról csak gyalogosan érhető el a Csevice-völgyön keresztül. Autóval és kisbusszal Bátonyterenye felől megközelíthető.

A szálláshelyre bejelentkezés szükséges.

A kedvezményes lehetőségekről kérjen kollégánktól tájékoztatását a megadott e-mail címen. A 30 főnél nagyobb rendezvények esetén kérje egyedi árajánlatunkat. 

További szolgáltatások

 • Túrázás
 • Horgászati lehetőség a szálláshely közelében
 • Étterem a közelben
 • Arborétum a szálláshely mellett közvetlenül
 • Bográcshely, nyársalási lehetőség
 • Filagória
 • Konyhahasználat
 • Szabadtéri parkolóhely

Házirend

Általános

Fenyvespuszta Erdészeti Erdei Iskola házirendje

 Felelősségvállalás

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a házigazda Egererdő Zrt. felelősséget nem vállal!

A 18 év alatti gyerekekért szüleik, illetve kísérőik, tanáraik, óvónőik felelnek. Kérjük a gyerekeket folyamatos felügyelet alatt tartani!

A vadászati tevékenység miatt kérjük vendégeinket, hogy sötétedéstől napfelkeltéig az erdei iskola területén belül tartózkodjanak

 Természetvédelem

A vendégház Natura 2000 besorolású természeti területen található, ezért kérjük, hogy a természetvédelmi szabályokat tartsák be, óvják a természetet!

Szállás

Az érkezés napján a szobát a vendégeink 14:00 órától foglalhatják el, illetve azokat a kijelentkezés napján 10:00 óráig kötelesek elhagyni. Kérjük Önöket az éjszakai csend betartására 22:00 órától 7:00 óráig! Továbbá megkérnénk vendégeinket, hogy a szálláson látogatókat ne fogadjanak, idegeneket ne engedjenek be. Ha ez mégis elkerülhetetlen, akkor erről a gondnokot értesíteni kell.

 Dohányzás

Az épületben dohányozni, valamint füstölőt használni tilos! A kertben dohányzásra kijelölt helyek: a kiépített tűzrakó hely környéke, valamint a ház melletti dohányzásra kijelölt hely. Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a területekre korlátozni, továbbá hamutartót használni a tisztaság és a tűzeset elkerülése érdekében!

 Tűzrakás, bográcsozás

Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! (A tűz mellett oltóanyagok elhelyezése, gyúlékony anyagok tűz mellől eltávolítása.) Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották! A vendégek rendelkezésére álló tűzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag, gumi) égetése szigorúan tilos!

Általános tűzgyújtási tilalom idején a kijelölt tűzrakó helyen sem lehet tüzet gyújtani!

A kert, az udvar és az épület zárása

Eltávozáskor és éjszakára kérjük az épület bejáratait kulcsra zárni!

Háziállatok

A vendégházba semmilyen háziállat nem hozható be. Kérjük, ügyeljenek arra, hogy az erdei iskola területén hagyott állatok ne kóboroljanak el, valamint a virágokban, a kertben és a fákban ne tegyenek kárt!

 Parkolás

Autók parkolására az épület melletti tér használható. Kérjük, hogy autóikkal úgy parkoljanak le, hogy minden egyes autó (köztük a szomszéd épületben lakók) szabad mozgása biztosított legyen!

 Berendezési tárgyak

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A dekorációs célt szolgáló használati tárgyakat, (képeket, trófeákat stb.) kérjük ne vegyék el a helyükről. A benti berendezési és használati tárgyakat (ágy, ágynemű, matrac, TV, stb.) a házból kivinni tilos!

Takarítás, mosás

A vendégházat a vendégek tisztán kapják meg, és ottlétük alatt maguk kell, hogy ügyeljenek a tisztaságára.

Szemét elhelyezése

A műanyag hulladékot szelektíven gyűjtjük. Ezeket a lépcsőforduló mellett található megfelelő gyűjtőbe szíveskedjenek rakni! Az egyéb szemét gyűjtése a konyhában található szemetesben lehetséges.

Fűtés

A vendégház központi- és cserépkályha fűtéssel rendelkezik, a fűtést a gondnok biztosítja.

Amennyiben a vendég a favágás során megsérül, azért felelősséget nem vállalunk.

 Étkezése

A vendégház jól felszerelt konyhával rendelkezik, kérjük étkezésre ezt a helyiséget használni. A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat!

A konyhai eszközöket kérjük ne vigyék haza!

A főzéshez a vendégek villany tűzhelyet használhatnak. A mosogatógép a gondnokkal történő egyeztetés után használható!

Távozás előtt a használatban lévő edényeket tisztán kérjük a helyére visszatenni, a hűtőszekrényben lévő élelmiszert elvinni szíveskedjenek!

 Kert, udvar

A kertet, az udvart a gondnok gondozza. Ügyeljenek a növények épségére, a környezet tisztaságára.

Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégnek a hibáján kívül tönkremegy, vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a gondnoknak haladéktalanul jelezni.

Köszönjük!

 

 • A vendégház címe: 3037 Fenyvespuszta, Hrsz:061
 • Tulajdonos üzemeltető: EGERERDŐ Zrt Bátonyterenyei Erdészete
 • Levelezési cím: 3070 Bátonyterenye, Béke út 13.
 • Tel.: 06-32/353-281
 • Email cím: bender.boglarka@egererdo.hu 

 

Bejelentkezés

Az érkezés napján a szobát a vendégeink 14:00 órától foglalhatják el.

Kijelentkezés

Vendégeink a szobát a kijelentkezés napján 10.00 óráig kötelesek elhagyni.

Lemondási feltételek

Lemondási kötbér összege: érkezést megelőző 14. napig az előleg teljes összegét visszaküldjük, 14-7 napig az összeg 50 %-át, az érkezést megelőző 7. napon belül már nem tudunk előleget visszaadni.

Idegenforgalmi adó (IFA)

0 HUF / fő/éj
Az idegenforgalmi adó (IFA) 18 éves kor felett fizetendő.

Egyéb információk

A vendégházba semmilyen háziállat nem hozható be. Kérjük, ügyeljenek arra, hogy az erdei iskola területén hagyott állatok ne kóboroljanak el, valamint a virágokban, a kertben és a fákban ne tegyenek kárt!

Rendezvényszervezés

Erdei iskola programjainkat képzett erdész és természetvédelmi mérnök /erdőpedagógus szakemberek tartják. A programok minden esetben figyelembe veszik a különböző korosztályok igényeit és életkori sajátosságait.

Programok:

-A Mátra világa- Mátra természetismeret

-Az erdész munkája

-Madarat tolláról

-Vadgazdálkodás

-Az erdő ökológiája

-A bioszféra megőrzése

 

Külön egyeztetés esetén van lehetőség más témakörök erdőpedagógiai módszerekkel történő feldolgozására is. 

 

Csomagajánlatok

Szobák

Megtekintés Google Térképen
GPS: 47.93936, 19.79633

Telefon: 32/353-281
Mobil:
Fax:
E-mail: bender.boglarka@egererdo.hu
Web:

Rendezvények

Rendezvényszervezés

Erdei iskola programjainkat képzett erdész és természetvédelmi mérnök /erdőpedagógus szakemberek tartják. A programok minden esetben figyelembe veszik a különböző korosztályok igényeit és életkori sajátosságait.

Részletek Ajánlatkérés

EGERERDŐ Erdészeti Zrt.

Észak-Magyarország, Heves megye, 3300 Eger, Kossuth utca 18.

Részletek