Hajag Turistaház

Turistaszállás

Közép-Dunántúl, Veszprém megye
8440 Herend, 0195 hrsz.

VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt

Szobák száma: 2 | Férőhelyek száma: 10

2 500 huf

fő/éj -től

Szeretettel várja Önöket a VERGA Zrt. Hajag Turistaháza

Érkezés napja: Válasszon - Távozás napja: Válasszon

Információ

Hajag Turistaház

2014 évben megújult a Herend külterületén található, egykor a bakonyi tanyavilághoz tartozó, később erdészházként működő, közel 100 éves Hajag turistaház. A korábban Molnártanyaként ismert, festői környezetben található átépített és felújított házban kényelmes, kulturált szállást biztosítunk a Bakonyban túrázó családok és bakancsos turisták számára. A bakonyi látnivalók és túraútvonalak, továbbá a VERGA Zrt. által létesített Fekete István tanösvény kiváló programot és kikapcsolódást biztosítanak vendégeink számára.

            Az erdei szálláshely a felújítás óta kulcsos házként működik melyben kettő szoba került kialakításra összesen 10 férőhellyel. Az épületben közös konyha található, mely teljesen felszerelt (mosogató, hűtőszekrény, edények, tányérok, poharak étkészletek, fa tüzelésű főzőegység. A házban állandó gondnokság nincs, a szállást elfoglalni előre egyeztetett időpontban lehet. A szállásra érkezők saját maguk gondoskodnak az ellátásukról, a házban büfé, étterem nem üzemel.

            A szállóvendégeknek – adott esetben – vállalniuk kell az együtt tartózkodást más, idegen vendégekkel egy házban.

Hajag Turistaház

További szolgáltatások

Házirend

Általános

Házirend

1.       A Turistaház mélyen bent van az erdőben, ezért fokozottan oda kell figyelni az egészségügyi és biztonsági előírásokra, illetve a Házirendben és Üzemeltetési utasításban nem részletezett elvekre, viselkedési normákra.

2.         A Turistaház berendezési és felszerelési tárgyait a vendégek kötelesek rendeltetésszerűen használni, megóvni és használat után, tiszta állapotban a helyén hagyni.

4.         A Turistaház minden épületében szigorúan TIILOS A DOHÁNYZÁS. Az épületeken kívül lehet dohányozni. A dohányzás során keletkező hulladékokat (cigarettacsikk, cigarettapapír, füstszűrő, hamu stb.) TILOS eldobni.

5.         Mivel Turistaház állandó személyzet nélkül üzemelő kulcsos ház, ezért nem mindig tudja az üzemeltető személyesen fogadni az érkező vendégeket. Ilyen esetben célszerű a levelezésben található telefonszámon egyeztetni.

6.         Biztonsági előírások a Turistaházban és közvetlen környezetében:

                        6.1. Tüzet rakni csak a kijelölt, kiépített tűzrakó helyeken, és a kályhákban szabad.
                        6.2. A kályhák kivételével nyílt lángot csak kint, a szabadban lehet használni.
                        6.3. Mécsest, gyertyát, petróleumlámpát csak nem éghető felületre szabad helyezni.
                        6.5. Az egyes eszközök mellet esetlegesen kihelyezett további, részletes használati és biztonsági utasításokat mindenkor be kell tartani az adott eszköz használata során.

 7.        A szállásépületben

                        7.1. a kályhák kivételével nyílt lángot, így gyertyát, mécsest vagy petróleumlámpát is                    TILOS használni.
                        7.2. nem szabad sáros, koszos bakanccsal belépni. A koszos, sáros bakancsot az               előtérben kell hagyni. Váltócipőről, papucsról a vendégeknek kell gondoskodniuk.
                        7.3. az emeletes ágyakra csak cipő nélkül szabad felmászni. A matracok tisztaságára                     ügyelni kell.
                        7.4. az emeletes ágyakon TILOS ugrálni, egyik ágyról a másikra átmászni.
                        7.5. nincs ágynemű, így hálózsákot, vagy ágyneműt, minden vendégnek hoznia kell.

8.         A Házirend és az Üzemeltetési utasítás be nem tartásából eredő károkért, sérülésekért a felelősség a vendéget terheli. Az üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal a Turistaházban felejtett tárgyakért. 18 év alatti személyek csak a 18. életévét betöltött személy kíséretében tartózkodhatnak a Turistaházban.

9.         Az épületen belül keletkező füst esetén meg kell győződni, hogy nem keletkezett tűz, majd ki kell nyitni az ablakokat, ajtókat és el kell hagyni az épületet, amíg az kiszellőzik. Nem a tűzhelyekben keletkezett tűz esetén azonnal el kell hagyni az épületeket.

10.       Személyi sérülés, vagyoni kár esetén a 112 segélyhívószámot, a mentőket (104) és az üzemeltetőt a levelezésben megadott telefonszámon hívni.

11.       A szennyvízgödörbe és a lefolyókba semmilyen hulladékot sem szabad beledobni. Különösen nem tampont, intimbetétet, vagy nagyobb mennyiségű WC-papírt.

12.       A fatárolóban található tűzifa kizárólag a tűzhelyekben, kályhákban való tüzelésre használható. Tábortüzekhez, bográcsozáshoz, az erdőből kell fát gyűjteni.

13.       A vendégek által termelt, hulladékot a vendégeknek, megfelelően összekötött zacskókban kell tárolni.

14.       Az épület villamos ellátás napelemes rendszerrel történik, így ügyelni kell az áramfogyasztás mértékére. Lehetőség szerint a villanyokat ne használjuk feleslegesen, valamint a fürdéshez használt meleg vízzel is gazdálkodjunk. 

Bejelentkezés

Szállásaink az érkezés napján 14:00 órától állnak kedves vendégeink rendelkezésére.
A kulcsok átvételét, valamint az érkezés pontos időpontját az előre kell egyeztetni az ajánlatban rögzítésre kerülő elérhetőségek valamelyikén.

Kijelentkezés

Szállásaink az elutazás napján 10 óráig állnak kedves Vendégeink rendelkezésére. Érkezéskor a kulcsot átadó Kollégával legyenek kedvesek leegyeztetni távozásuk tervezett időpontját. 

Beszélt nyelvek
  • magyar
  • német
Lemondási feltételek

Lemondási feltételek:

- érkezés előtt 14 nappal történő lemondás esetén az előleget visszautaljuk

- érkezés előtt 7-14 nappal történő lemondás esetén az előleg 50%-át visszautaljuk

- érkezés előtt 7 napon belül történő lemondás esetén az előleg nem jár vissza

Egyéb információk

A turistaház megközelítése Budapest és más nagyvárosok irányából is egyaránt megoldható buszos és vasúti közlekedéssel is. Mindkét tömegközlekedési mód esetében a herendi állomásig kell közlekedni. Herendről a szálláshely, a Hajagra felvezető aszfaltozott burkolatú erdészeti úton közelíthető meg gépjárművel, kerékpárral, esetleg gyalogosan.  A szálláshely a herendi megállóktól kb. 7 km távolságra található. 

 

 

Csomagajánlatok

Szobák

Megtekintés Google Térképen
GPS: 47.176478, 17.772479

Telefon: 06-88/591-527
Mobil: 06-30/416-88-79
Fax:
E-mail: Turisztika@verga.hu
Web: http://www.verga.hu

Rendezvények

Vadászatszervezés

Részletek Ajánlatkérés

VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt

Közép-Dunántúl, Veszprém megye, 8200 Veszprém, Jutasi u. 10

Részletek