Károlylak Turistaház

Kulcsosház

Közép-Dunántúl, Veszprém megye
8045 Isztimér,

VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt

Szobák száma: 3 | Férőhelyek száma: 10

2 500 huf

fő/éj -től

Szeretettel várja Önöket a VERGA Zrt. Károlylak Turistaháza!

Érkezés napja: Válasszon - Távozás napja: Válasszon

Információ

Károlylak Turistaház

            A turistaház a Kelet-Bakony egyik legnagyobb egybefüggő erdőtömbjében, Isztimér falu községhatárában található. Mellette halad el a pár éve felújított Országos Kék Túra útvonal, amely a “Tűzköves árok” szurdokvölgyön vezet át.

             A “Károlylak” épület 1924-ben épült. A hangulatos boronafalas faház a közeli Királyszállás kastélyához tartozott, vadászpihenőként funkcionált. A faházat a VERGA Zrt. 2016-ban felújította és bővítette. A házban állandó gondnokság nincs, a szállást elfoglalni telefonon egyeztetett időpontban lehet. A szállásra érkező Vendégeknek saját maguknak kell gondoskodniuk az ágyneműről, hálózsákról, továbbá az ellátásukról.

             A régi, felújított faház 4 fő elszállásolására alkalmas. Az épületben 1 szoba található 3 egyszemélyes ággyal, és egy kihúzható fotelággyal. A szobában található továbbá egy asztal, 4 székkel. Az épület fűtése cserépkályhával történik. Az épület részét képzi továbbá egy fürdőszoba zuhanyzóval, WC-vel.

Az új épületben 2 szoba található 1-1 emeletes és 1-1 egyszemélyes ággyal. Az épület fűtése 2 db cserépkályhával van megoldva. A közösségi helységben található egy asztal 6 db székkel, valamint egy felszerelt konyha. A házban külön helységben került kialakításra fürdőszoba, zuhanyzóval, WC-vel.

További szolgáltatások

Házirend

Általános

1.         A Turistaház mélyen bent van az erdőben, ezért fokozottan oda kell figyelni az egészségügyi és biztonsági előírásokra, illetve a Házirendben és Üzemeltetési utasításban nem részletezett elvekre, viselkedési normákra.

2.         A Turistaház berendezési és felszerelési tárgyait a vendégek kötelesek rendeltetésszerűen használni, megóvni és használat után, tiszta állapotban a helyén hagyni.

4.         A Turistaház minden épületében szigorúan TIILOS A DOHÁNYZÁS. Az épületeken kívül lehet dohányozni. A dohányzás során keletkező hulladékokat (cigarettacsikk, cigarettapapír, füstszűrő, hamu stb.) TILOS eldobni.

5.         Mivel a Károly-laki Turistaház állandó személyzet nélkül üzemelő kulcsos ház, ezért nem mindig tudja az üzemeltető személyesen fogadni az érkező vendégeket. Ilyen esetben célszerű a levelezésben található telefonszámon egyeztetni.

6.         Biztonsági előírások a Turistaházban és közvetlen környezetében:

                        6.1. Tüzet rakni csak a kijelölt, kiépített tűzrakó helyeken, és a kályhákban szabad.
                        6.2. A kályhák kivételével nyílt lángot csak kint, a szabadban lehet használni.
                        6.3. Mécsest, gyertyát, petróleumlámpát csak nem éghető felületre szabad helyezni.
                        6.5. Az egyes eszközök mellet esetlegesen kihelyezett további, részletes használati és biztonsági utasításokat mindenkor be kell tartani az adott eszköz használata során.

 

 7.        A szállásépületben

                        7.1. a kályhák kivételével nyílt lángot, így gyertyát, mécsest vagy petróleumlámpát is                    TILOS használni.
                        7.2. nem szabad sáros, koszos bakanccsal belépni. A koszos, sáros bakancsot az               előtérben kell hagyni. Váltócipőről, papucsról a vendégeknek kell gondoskodniuk.
                        7.3. az emeletes ágyakra csak cipő nélkül szabad felmászni. A matracok tisztaságára                     ügyelni kell.
                        7.4. az emeletes ágyakon TILOS ugrálni, egyik ágyról a másikra átmászni.
                        7.5. nincs ágynemű, így hálózsákot, vagy ágyneműt, minden vendégnek hoznia kell.

8.         A Házirend és az Üzemeltetési utasítás be nem tartásából eredő károkért, sérülésekért a felelősség a vendéget terheli. Az üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal a Turistaházban felejtett tárgyakért. 18 év alatti személyek csak a 18. életévét betöltött személy kíséretében tartózkodhatnak a Turistaházban.

9.         Az épületen belül keletkező füst esetén meg kell győződni, hogy nem keletkezett tűz, majd ki kell nyitni az ablakokat, ajtókat és el kell hagyni az épületet, amíg az kiszellőzik. Nem a tűzhelyekben keletkezett tűz esetén azonnal el kell hagyni az épületeket.

10.       Személyi sérülés, vagyoni kár esetén a 112 segélyhívószámot, a mentőket (104) és az üzemeltetőt a levelezésben megadott telefonszámon hívni.

11.       A szennyvízgödörbe és a lefolyókba semmilyen hulladékot sem szabad beledobni. Különösen nem tampont, intimbetétet, vagy nagyobb mennyiségű WC-papírt.

12.       A fatárolóban található tűzifa kizárólag a tűzhelyekben, kályhákban való tüzelésre használható. Tábortüzekhez, bográcsozáshoz, az erdőből kell fát gyűjteni.

13.       A vendégek által termelt, hulladékot a vendégeknek, megfelelően összekötött zacskókban a fatárolóba kell elhelyezni. 

Bejelentkezés

Szállásaink az érkezés napján 14:00 órától állnak kedves vendégeink rendelkezésére. A kulcsok átvételét, valamint az érkezés pontos időpontját az alábbi elérhetőségek valamelyikén legyenek kedvesen az érkezést megelőzően egyeztetni az alábbi elérhetőségek valamelyikén: +36-30/238-3181, +36-30/476-3325

Kijelentkezés

Szállásaink az elutazás napján 10 óráig állnak kedves Vendégeink rendelkezésére. Érkezéskor a kulcsot átadó Kollégával legyenek kedvesek leegyeztetni távozásuk tervezett időpontját. 

Beszélt nyelvek
  • magyar
  • német
Fizetési lehetőségek a helyszínen
  • OTP SZÉP kártya
  • K&H SZÉP kártya
  • MKB SZÉP kártya
  • Átutalás
Lemondási feltételek

Lemondási feltételek:

- érkezés előtt 14 nappal történő lemondás esetén az előleget visszautaljuk

- érkezés előtt 7-14 nappal történő lemondás esetén az előleg 50%-át visszautaljuk

- érkezés előtt 7 napon belül történő lemondás esetén az előleg nem jár vissza

Idegenforgalmi adó (IFA)

300 HUF / fő/éj
Az idegenforgalmi adó (IFA) 18 - 70

Egyéb információk

Megközelíthetőség!

A turistaház megközelítése Budapest és más nagyvárosok irányából is egyaránt megoldható buszos és vasúti közlekedéssel is. Mindkét tömegközlekedési mód esetében a várpalotai állomásig kell közlekedni. A vasúttól, az autóbusz állomásra gyalogosan 15- 20 perc, vagy a 11Y jelzésű autóbuszokkal pár perc alatt eljuthatunk. A szálláshely a várpalotai autóbusz állomásról, a Tés irányába közlekedő járatok segítségével a Királyszállási elágazóig utazva közelíthető meg. Az elágazótól gyalogosan, vagy gépjárművel is Királyszállás és Hétházpusztán áthaladva érhető el a kitáblázást követve. A turistaház az elágazótól kb. 5,5 km távolságra található. 

 

Csomagajánlatok

Szobák

Megtekintés Google Térképen
GPS: 47.281350, 18.105377

Telefon: 06-88/591-527
Mobil: 06-30/416-88-79
Fax:
E-mail: Turisztika@verga.hu
Web: http://www.verga.hu

Rendezvények

Vadászatszervezés

Részletek Ajánlatkérés

VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt

Közép-Dunántúl, Veszprém megye, 8200 Veszprém, Jutasi u. 10

Részletek