Szalajka-ház

Turistaszállás

Észak-Magyarország, Heves megye
3231 Gyöngyössolymos, Szalajka-ház külterület 0277 hrsz.

EGERERDŐ Erdészeti Zrt.

 • Akadálymentes szállás
 • Ingyenes parkoló

Szobák száma: 7 | Férőhelyek száma: 30

4 800 huf

fő/éj -től

Egererdő Zrt. Szalajka-ház a Mátra szívében

Érkezés napja: Válasszon - Távozás napja: Válasszon

Információ

A Szalajka-ház Gyöngyössolymos községtől északra - attól 10 kilométerre - hamisítatlan erdei környezetben (csörgedező patak partján) található. Kövezett erdei út (9km - személyautóval kis sebességgel járható) és erdei kisvasút is vezet a szálláshelyhez.A ház bekerített udvarán 30 férőhelyes fedett filagória kemencével és grillezővel, valamint két külön tűzrakóhely található. A ház környezetében vadbemutató, forrás és tanösvény.   Jó szívvel ajánljuk erdei iskolás csoportoknak, baráti társaságoknak, családoknak egyaránt. Foglalással kapcsolatosan információt ad Szőke Gábor (70/385-0186) Szőke Krisztián (20/263-4882)

További szolgáltatások

 • Mosás
 • Vasalás
 • Túrázás
 • Tanösvény a szálláshelytől indulva
 • Televízió
 • Bográcshely, nyársalási lehetőség
 • Konyhahasználat
 • Szabadtéri parkolóhely

Házirend

Általános

Szalajkaház Gyöngyössolymos házirendje

Felelősségvállalás

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a házigazda Egererdő Zrt. és az üzemeltető felelősséget nem vállal !

 

Természetvédelem

A vendégház Natura 2000 besorolású természeti területen található, ezért kérjük, hogy a természetvédelmi szabályokat tartsák be, óvják a természetet !

 

Szállás

Az érkezés napján a szobát vendégeink 14.00 órától foglalhatják el, illetve azokat a kijelentkezés napján 10:00 óráig kötelesek elhagyni . Kérjük Önöket az éjszakai csend betartására 22:00 órától 7:00 óráig ! Továbbá megkérnénk vendégeinket, hogy a szálláson látogatókat ne fogadjanak, idegeneket ne engedjenek be. Ha ez mégis elkerülhetetlen, akkor erről a gondnokot értesíteni kell.

 

Dohányzás

Az épületben dohányozni, valamint füstölőt használni tilos ! A kertben dohányzásra kijelölt helyek: a kiépített tűzrakóhely környéke, valamint a ház melletti dohányzásra kijelölt hely. Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a területekre korlátozni, továbbá hamutartót használni a tisztaság és a tűzeset elkerülése érdekében !

Tűzrakás, bográcsozás

Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! (a tűz mellett oltóanyag elhelyezése, gyúlékony anyagok tűz mellől eltávolítása.) Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották! A vendégek rendelkezésére álló tűzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag, gumi) égetése szigorúan tilos!

Általános tűzgyújtási tilalom idején a kijelölt tűzrakó helyen sem lehet tüzet gyújtani!

 

 

A kert , az udvar és az épület zárása

Eltávozáskor és éjszakára kérjük a kapukat és az épület bejáratait kulcsra zárni!

Háziállatok

A vendégházba semmilyen háziállat nem hozható be. Kérjük ügyeljenek arra, hogy az udvaron hagyott állatok a virágokban, a kertben és a fákban ne tegyenek kárt!

Parkolás

Autók parkolására az épület előtti és mögötti tér is használható. Kérjük, hogy autóikkal úgy parkoljanak le, hogy minden egyes autó (köztük a szomszéd épületben lakó erdész) szabad mozgása biztosított legyen !

Berendezési tárgyak használata

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A dekorációs célt szolgáló használati tárgyakat, (képeket, trófeákat stb.) kérjük ne vegyék el a helyükről. A benti berendezési és használati tárgyakat (ágy, ágynemű, matrac, TV, stb.) a házból kivinni tilos!

Takarítás, mosás

A vendégházat a vendégek tisztán kapják meg, és ottlétük alatt maguk kell, hogy ügyeljenek azok tisztaságára.

A ház földszintjén automata mosógép található, melynek használatát a hosszabb ideig itt tartózkodó /vagy kisgyermekes / vendégeknek a gondnok megmutatja. Kérjük betartani szíveskedjenek a mosógép helyes, rendeltetésszerű használatát.

Szemét elhelyezése

A hulladékot (pillepalack, fémdoboz, üveg, papír, szerves) szelektíven gyűjtjük. Ezeket a fáskamra mellett található megfelelő gyűjtőbe szíveskedjenek rakni !  Az egyéb szemét gyűjtése a konyhában található szemetesben lehetséges.

Fűtés

A vendégház központi- és cserépkályha fűtéssel rendelkezik, a fűtést a gondnok biztosítja.

Amennyiben a vendég a favágás során megsérül, azért felelősséget nem vállalunk.

 

Étkezés

A vendégház jól felszerelt konyhával rendelkezik, kérjük étkezésre ezt a helyiséget használni. A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat!

A konyhai eszközöket kérjük, ne vigyék haza !

A főzéshez a vendégek villany tűzhelyet használhatnak, melynek rendeltetésszerű és biztonságos használatához a tűzhely feletti tájékoztató nyújt segítséget. A mosogató gép is a kiírt tájékoztatás szerint használandó !

Távozás előtt a használtban lévő edényeket tisztán kérjük a helyére visszatenni, a hűtőszekrényben lévő élelmiszert elvinni szíveskedjenek!

Kert, udvar

A kertet, az udvart a gondnok gondozza. Ügyeljenek a növények épségére, a környezet tisztaságára !

 

Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a gondnoknak haladéktalanul jelezni a következő telefonszámon:

Szőke Gábor 70/385-0186

Köszönjük!

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!

 • A vendégház címe: 3231 Gyöngyössolymos, Hrsz: 0277
 • Tulajdonos : EGERERDŐ Zrt Mátrafüredi Erdészete
 • Levelezési cím: 3232 Mátrafüred, Hegyalja út 12.
 • Tel.: 06-37/320-025
 •  Email cím: matrafured.erd@egererdo.hu

Fizetési lehetőségek a helyszínen
 • Készpénz
 • Átutalás
Lemondási feltételek

Lemondási kötbér összege: érkezést megelőző 14. napig a foglaló teljes összegét visszaküldjük, 14-7 napig az összeg 50 %-át, az érkezést megelőző 7. napon belül már nem tudunk előleget visszaadni.

Idegenforgalmi adó (IFA)

300 HUF / fő/éj
Az idegenforgalmi adó (IFA) 18 éves kor felett fizetendő.

Csomagajánlatok

Programlehetőségek

EGERERDŐ Zrt. Mátravasút

Észak-Magyarország, Heves megye
3200 Gyöngyös, Dobó u. 1.

Fedezze fel a Mátra szépségeit kisvasúton!

Részletek

Szobák

Megtekintés Google Térképen
GPS: 47.886478, 19.912676

Telefon:
Mobil: 06-70/385-0186 06-20/263-4882
Fax:
E-mail: szalajka.haz@gmail.com
Web: http://www.egererdo.hu

 

Rendezvények

EGERERDŐ Erdészeti Zrt.

Észak-Magyarország, Heves megye, 3300 Eger, Kossuth utca 18.

Részletek